Paavolan koulun Pikkuyrittäjät toteuttivat hienon messupäivän!

Cute Colours -yrityksen Jasmin Lepistö, Hanna Siirilä ja Emilia Kivimäki kertoivat liikeideakseen käsitöiden ja leivonnaisten valmistamisen ja myynnin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Paavolan koululla oli perjantaina messutunnelmaa, kun kuudennen luokan valinnaiseen Yrittäjämäinen toimintatapa -kurssiin osallistuneet Pikkuyrittäjät toivat messuilla tarjolle yritystensä tuotteita koulun muun väen ostettavaksi.

Valinnaiskurssin opettaja Hanna Ikonen kertoo, että kurssi järjestettiin Paavolassa nyt ensimmäistä kertaa. Kurssi on tärkeä osa valinnanmahdollisuuksista, sillä Etelä-Pohjanmaan opetussuunnitelmaan kuuluu opettaa kouluissa yrittäjämäistä toimintatapaa. Kurssi on toteutumassa myös ensi lukuvuotena.

MAINOS

Yrittäjämäinen toimintatapa -valinnaiskurssi toteutettiin Pikkuyrittäjät -ohjelman mukaan. Se on alakouluille suunnattu ohjelma, jossa oppilaat perustavat oman pikkuyrityksensä. Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

– Kurssi alkoi syksyllä ja silloin aluksi mietittiin, millaisia yrityksiä perustetaan. Matkaan on mahtunut yrityksen toimintaidean valmistelu, yrityksen perustaminen, markkinointia, brändäystä ja logon suunnittelua. Olemme myös kuulleet kummiyrittäjämme, Paapon Anne Nenosen terveiset, Ikonen kertoo.

Kurssilla on yhdeksän kuutosluokkalaista, jotka ovat perustaneet kolme yritystä. Ohjelma huipentui perjantaina messutapahtumaan, jossa yritykset esittelivät palveluitaan ja myivät tuotteitaan koulun väelle.

Messujen jälkeen edessä on vielä tilinpäätöksen tekeminen ja yritykset itse päättävät, mitä myyntivoitollaan tekevät.

– Pikkuyrittäjät -yrityksiä valitaan vuosittain myös valtakunnalliseen finaaliin, joten katsotaan, pääseekö joku yrityksistämme sinne!

Ikonen kiittää kurssilaisia siitä, että nämä ovat olleet todella aktiivisia ja yrittäjämäisiä toiminnassaan, sillä koska kurssia on ollut vain yksi tunti viikossa, oli kaikki myyntiartikkelit valmistettu vapaa-ajalla! 

Käsitöitä ja purtavaa

Smoothie & Coocies -yrityksen Claudia Flink ja Juliet Latvala saivat myydä asiakkailleen mehua, keksijä ja smoothieta vinhaa vauhtia!

Perjantain messuilla Paavolan koulun väki pääsi ostoksille messuille, joilla oli tarjolla monenlaista purtavaa ja kivoja käsitöitä.

Cute Colours -yrityksen Jasmin Lepistö, Hanna Siirilä ja Emilia Kivimäki kertoivat liikeideakseen käsitöiden ja leivonnaisten valmistamisen ja myynnin. Käsityöt tulivat mukaan siksi, koska niitä ei aina viitsi itse tehdä ja niitä on siksi mukava ostaa valmiina.

Kauppa kävi messuilla jopa yllättävän hyvin ja muutenkin tytöt olivat tyytyväisiä siitä, että osallistuivat Pikkuyrittäjät -ohjelmaan. Yrityksen tuotosta yrittäjät olivat pohtineet jo sen verran, että ilmeisesti he tulevat jakamaan sen keskenään ja kukin käyttää osuutensa haluamallaan tavalla.

Smoothie & Coocies -yrityksessä kauppa kävi melkein turhankin hyvin, sillä Juulia Hosionaho, Claudia Flink ja Juliet Latvala olivat laittaneet pöytään tarjottavaa, jota saattoi syödä vaikka heti!

Smoothiet ja kotitekoiset keksit sekä mehu tekivätkin kauppansa, samoin kivat avaimenperät joita oli valmistettu.

Yrityksen tuoton käyttöä tytöt eivät vielä olleet pahemmin pohtineet, mutta Juliet toivoi saavansa rahaa ostaakseen lahjan vuoden vanhalle veljensä lapselle.

Herkuilla pöydän lastasi myös yritys So Yummy, jonka myyntitiski notkui mokkapaloista, marengeista, kekseistä ja kakuista. So Yummyn yrittäjät ovat Jasmiina Karjalainen, Janita Humalajoki ja Linda Ylikoski.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelin viime vuoden tilinpäätös liki miljoonan plussalla
Seuraava artikkeliKoronaepidemia otti takapakkia – tehohoidon tarve kasvanut Etelä-Pohjanmaalla