-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Koronaepidemia otti takapakkia – tehohoidon tarve kasvanut Etelä-Pohjanmaalla

Koko Suomen mittakaavassa sairaalahoidossa on enemmän koronapotilaita kuin koskaan aiemmin, yli 1000 henkeä.

Myös Etelä-Pohjanmaalla sairaalakuormitus jatkuu korkeana, etenkin terveyskeskusten vuodeosastoilla. Myös tehohoidon tarve on rauhallisemman ajan jälkeen noussut selkeästi.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1117 koronatartuntaa. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on kivunnut 20791:een.

14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on tällä hetkellä 1264 / 100 000 asukasta. Etelä-Pohjanmaalla on todettu koko pandemia-aikana yhteensä 80 koronakuolemaa. Näistä 40 on todettu helmi–maaliskuussa 2022.

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve jatkuu korkeana. Erikoissairaanhoidossa oli tiistain 29.3. tietojen mukaan yhteensä 17 koronapotilasta, terveyskeskusten vuodeosastoilla 48 koronapotilasta. Keskussairaalassa hoidettavissa koronapotilaissa korostuu 70–89-vuotiaiden ikäryhmä, jossa monilla on vakavalle koronavirusinfektiolle altistavia perussairauksia.

Kotitestillä todetut tartunnat eivät näy terveydenhuollon tilastoissa. Todellisten tartuntamäärien arvioidaan olevan noin nelinkertaisia tilastoihin verrattuna. Omikron-variantti leviää laajasti ja koronaan sairastuvat kaikenikäiset.

Viime viikolla otettiin yhteensä 1543 pcr-testiä, päivittäin keskimäärin 246 testiä. Viive pyynnöstä testitulokseen oli 12,7 tuntia. 28 % pcr-testillä todetuista tartunnoista tulee yksityisten terveydenhuollon toimijoiden koronatestauksesta.

THL:n uuden suosituksen mukaisesti 4. koronarokotusannosta suositellaan nyt 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuudessa nousua on pääsääntöisesti 3. rokotusannosten osalta.  Etelä-Pohjanmaalla yli 18-vuotiaista 87,5 % on saanut 1. rokotuksen, 85,4 % 2. rokotuksen ja 59,5 % myös 3. rokotuksen.

Koko Suomessa yli 18-vuotiaista 89,4 % on saanut 1. rokotuksen, 87,1 % 2. rokotuksen ja 62,2 % myös 3. rokotuksen.  

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät