-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkureiden E-pojille kultaa valtakunnallisesta pesäpalloturnauksesta

Alajärven Ankkureiden E-pojat voittivat Seinäjoella viikonloppuna järjestetyn pesäpalloturnauksen pelisarjan. Finaalissa kaatui Seinäjoen Maila-Jussit lukemin 10-5.

Kovatasoisessa turnauksessa oli joukkueita ympäri Suomea Sotkamosta Espooseen ja Porista Kouvolaan.

MAINOS

Alku oli tahmeaa

Ankkurit hävisivät lauantaina ensimmäisen pelinsä lukemin 3-4 samaiselle Seinäjoen joukkueelle, joka kaatui myöhemmin sunnuntain finaalissa.

– Emme olleet hereillä ensimmäiseen peliin ja me molemmat valmentajat otimme sen tappion omaan piikkiimme, tunnustaa joukkueen valmentaja Mikko Joensuu.

– Mutta toisaalta se tappio meni jokaisella sen verran tunteisiin, että päätimme yhdessä joukkueen kanssa, että se oli viimeinen kerta tässä turnauksessa, Joensuu jatkaa.

Ja niin se olikin. Turnauksen loput pelit Ankkurit voittivat selvin numeroin juoksusuhteella 46-16.

Kovalla treenillä ja hyvällä joukkuehengellä menestykseen

Joukkue on harjoitellut yhdessä lokakuun alusta saakka. Tämän kauden treeneissä on keskitytty paljon juoksutekniikkaan ja lajinomaisiin voima- ja nopeusominaisuuksiin. Erilaiset loikat, koordinaatiot ja juoksutreenit ovat tulleet pelaajille tutuksi lajiharjoittelun ohella. Tärkeintä on kuitenkin, että harjoittelu on pelaajille hauskaa.

– Nämä meidän pelaajat ovat kovia ja innokkaita harjoittelemaan, mutta paras tekijä tässä joukkueessa on Joensuun mielestä ehdottomasti joukkuehenki. Peleissä lyöntien jälkeen kuuluu huutoja ”Se oli hyvä! Mahtava pommi!” tai vaikka ykköspalon jälkeen: ”Ei haittaa, löit kuitenkin etenijän kakkoselle”.

– Meidän joukkueessa tohditaan näyttää tunteita. Olimme takuulla äänekkäin ja tunteikkain joukkue koko turnauksessa. Loppuottelussakin Seinäjokea vastaan itkettiin parit epäonnistumisen itkut, kuten hyvässä junnupesispelissä aina kuuluukin tehdä. Mutta joukkueen hyvä henki ja kannustus nostaa meillä aina epäonnistumisten jälkeen takaisin mukaan peliin.

Ankkurilaiset putsasivat palkintopöytää

Joukkuemenestyksen lisäksi turnauksen pelisarjan parhaana ulkopelaajana palkittiin Ankkureiden joukkueen Tuomas Takala.

Duudsonit Activity Park nimeä kantaneessa kutsujoukkueessa pelannut alajärveläinen Elmeri Sironen puolestaan valittiin sarjan parhaaksi sisäpelaajaksi. E-poikien Taistelija-palkinnon ansaitsi itselleen Veeti Isokangas.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät