1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

RUK toi perinnepäivän Vimpeliin

Reserviupseerikoulun eli RUK:n perinnepäivää vietetään aina huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Juhlallisuuksiin otettiin varaslähtö keskiviikkona ja torstaina Vimpelissä.

RUK, Vimpelin Reserviupseerikerho ry. ja Vimpelin kunta järjestivät keskiviikkoiltana yhteiskoulun ja lukion auditoriossa seminaarin, jossa RUK:n johtajana toimiva eversti Vesa Helminen esitelmöi aiheesta RUK tänään.

MAINOS

Prikaatikenraali evp Mauri Koskela alusti keskustelua ajankohtaisista maanpuolustukseen liittyvistä asioista. Keskustelussa ja myös yleisön esittämissä kysymyksissä nousivat esiin niin Ukrainan tilanne, Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys kuin yleinen puolustustahtokin.

Torstaiaamuna perinnepäivän ohjelmaan kuului seppeleenlasku Sotakoulun muistomerkillä Lukkarinpuistossa. Seppeleenlaskun suorittivat RUK:n johtaja Vesa Helminen, Vimpelin reserviupseerikerhon puheenjohtaja Atro Anttila ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Haminassa toimiva Reserviupseerikoulu on maasotakoulun joukkoyksikkö, jossa koulutetaan suurin osa Suomen maavoimien ja rajavartiolaitoksen reserviupseereista sekä osa maa- ja ilmavoimien reserviupseereista.

Koulu on perustettu huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1920. Suomalaisen reserviupseerikoulutuksen juuret juontavat Vimpeliin, jossa suojeluskunnat järjestivät ryhmänjohtajia ja joukkueenjohtajia kouluttaneen kahden viikon mittaisen pikakurssin 26.12.1917–14.1.1918.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät