-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Perhossa sirutettiin lähes 80 lemmikkieläintä

Perholaiset lähtivät joukolla liikkeelle, kun paikkakunnalla järjestettiin Miljoona Mikrosirua -tapahtuma.

Kärsivällinen jonottaja.

Rekisteröidyn mikrosirun sai peräti 63 kissaa ja 15 koiraa. Jonoa riitti koko tapahtuman ajan ja kävijämäärä oli tapahtuman järjestäjillekin positiivinen yllätys.

MAINOS

Omaa vuoroa odotellessa kahviteltiin ja vaihdettiin kuulumisia. Paikalliset vapaaehtoiset tarjosivat myös kyytiapua niille, joilla ei olisi ollut mahdollisuutta muuten omaa lemmikkiään sirutettavaksi tuoda.

Yksi tapahtumassa jyrkästi sirusta kieltäytynyt kissa sai vielä jälkeenpäin oman sirunsa kotikäynnillä, tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Moni paikalle saapuneista lemmikinomistajista oli tyytyväinen mahdollisuudesta hoitaa siruasia kuntoon näin helposti, omalla kylällä. Varsinkin kissanomistajat halusivat turvata, että oma lemmikki pääsee takaisin kotiin, jos se talteenotetaan vaikka karkureissun yhteydessä.

Mikrosirun sai kaikkiaan 63 kissaa.

Koiranomistajat taas varautuivat jo ennalta vuoden 2023 alusta voimaan astuvaan koirien sirutus- ja tunnistusmerkintäpakkoon. Mikrosiru sisältää yksilöllisen numerosarjan, joka tulee rekisteröidä johonkin tarjolla olevaan rekisteriin.

Perhon tapahtumassa sirutettujen eläinten tiedot rekisteröidään Siruhaku-palveluun. Vuodenvaihteen jälkeen koiranomistajien tulee rekisteröidä koiransa tiedot myös tulevaan valtiolliseen koirarekisteriin.

Kissojen tunnistusmerkintä- ja rekisteröintipakko on käsittelyssä uuden eläinten hyvinvointilain yhteydessä.

Omaa sirutusvuoroa odotettiin näin hienosti!

Miljoona Mikrosirua on vapaaehtoisvoimin toteutettu projekti, joka kiertää ympäri Suomen tunnistusmerkitsemässä lemmikkieläimiä vain sirun ja rekisteröinnin hinnalla.

Perhon tapahtumassa kaikki kävijät saivat sirun maksutta, sillä sponsoreita löytyi niin omalta kylältä kuin projektin tukijoista. Tapahtuman sirut tarjosivat Putin-kissa omistajineen, Perhon Löytöeläimet sekä Koillis-Perhon Eränkävijät. Tilan sirutukseen tarjosi Perhon kunta.

Jos omalle lemmikille jäi vielä mikrosiru laittamatta, niin sen hankkiminen onnistuu mm. eläinlääkärin tai Perhon löytöeläinhoitolan kautta.

Lemmikinomistajan tulee aina selvittää, rekisteröidäänkö sirutiedot siruttajan puolesta, vai jääkö rekisteröinti omistajan omalle vastuulle. Maksuttomia sirurekistereitä, joihin lemmikkinsä tiedot voi ilmoittaa ovat mm. PetMedData sekä Kanta.pet.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät