1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Psykoterapeutin palveluja Lehtimäeltä

Marja Jokiaho on soinilainen psykoterapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja, joka aloitti aprillipäivänä sivutoimisen yritystoiminnan.

Yksilökäyntejä ja pari- sekä perheterapiaa tarjoavan Psykoterapia Marja Jokiahon toimitilat löytyvät Lehtimäeltä, entiseltä kunnantalolta. Asiakkaita palvellaan tarvittaessa myös etänä puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

MAINOS

Jokiaho on työskennellyt pitkään terveydenhuoltoalalla. Hän aloitti vuonna 1986 työskentelyn osastonsihteerinä. Sittemmin hän kouluttautui psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja on työskennellyt sekä avohoidossa että osastoilla.

Psykoterapeutiksi hän opiskeli työn ohella kolmivuotisessa koulutuksessa ja valmistui vuonna 2010. Myöhemmin hän täydensi osaamistaan paripsykoterapeuttiopinnoilla.

Haaveesta totta

Marja Jokiaho on työskennellyt kymmenen viime vuotta sairaanhoitopiirin ensiapupsykiatrian poliklinikalla psykiatrin työparina. Tällä hetkellä hän toimii psykiatrian tehostetun avohoidon työryhmässä, johon kuuluu psykiatri ja neljä psykiatrista sairaanhoitajaa.

– Olen pitkään harkinnut ja haaveillut omasta, yksityisestä terapiapalvelusta. Lehtimäen palvelutoimisto on sijainniltaan hyvä, tänne on helppo tulla. Tänne on hyvät kulkuyhteydet Alajärveltä, Alavudelta, Kuortaneelta ja Seinäjoeltakin. Ajattelin aiemmin tästä ohi ajaessani, että jos perustan yrityksen, sen toimitilat tulevat tähän rakennukseen.

Tuore yrittäjä sanoo yrityksensä sloganin olevan, että ei ole olemassa niin pientä eikä niin suurta asiaa tai huolta, ettei siitä voisi tulla puhumaan.

– Tarjoan sekä yksilökäyntejä että käyntejä pariskunnille tai perheille. Palvelen myös nuoria: olen työskennellyt paljon nuorten parissa. Mietimme yhdessä asiakkaan kanssa, että onko tämä minun palveluni hänelle oikea paikka. Yhteyttä kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä.

Psykoterapeutin työssään Marja Jokiaho käyttää muitakin työmenetelmiä kuin keskustelua. Asiakkaan kanssa voidaan tehdä muiden muassa terapeuttinen sukupuu, antaa kotitehtäviä tai käyttää terapiakortteja.

Asiakkaan ehdoilla

Marja Jokiaho kertoo, että joskus yksikin käynti riittää ja tapaaminen voi sisältää terapeuttisia elementtejä.

– Kovin solmussa olevat asiat avautuvat harvoin yhdellä käynnillä ja voidaan tarvita pidempikestoinen terapia. Sovin jokaisen asiakkaan kanssa yhdessä käyntimäärät ja terapian tavoitteet.

Omaa osaamistaan Marja Jokiaho päivittää osallistumalla psykiatriaan ja terapiatyöhön liittyviin seminaareihin ja koulutuksiin. Esimerkiksi parin vuoden välein järjestettävä Perheterapiakongressi tarjoaa paljon alan uusinta tietoa.

– Meidän alallamme vaaditaan työnohjausta, joka varmistaa sen, että työmme on laadukasta ja asiantuntevaa ja asiakkaan parhaaksi.

Työnsä vastapainona Marja Jokiaho harrastaa koirien kanssa lenkkeilyä, mökkeilyä ja matkailua. Luonto ja eläimet ovat hänelle tärkeitä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät