-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Torstain toimitus testaa – kenelle Padel soveltuu ja mitä on hyvä ottaa huomioon

Alajärven Padel -hallin rakentaminen mahdollisti alueen harrastajille aivan uuden tuttavuuden. Yllättävää oli sinänsä se, että lajihan ei varsinaisesti ole mikään uusi.

Padelissa lyönteihin ei tarvitse käyttää voimaa. Siihen sai hieman hakea tuntumaa. Kuvassa Johanna Korkea-aho.

– Padel on saanut alkunsa Mexikosta 60 -luvun lopulla. Sieltä se sitten on levinnyt Espanjan ja Marbellan kautta myös muualle maailmaan. Suomeen laji on kuitenkin rantautunut vasta 2000 -luvun alussa, kertoo Alajärven padel -hallin Club Manager Elli Mertaniemi.

MAINOS

Pieni piipahdus googlessa kertoo, että laji on maailmalla jo tunnetumpi, mutta saa suomessakin uusia harrastajia koko ajan.

Alajärven Padel -hallissa on viisi kenttää, joten tilaa löytyy. Ensikertalainen voi halutessaan perehtyä hieman lajin sääntöihin, tai sitten vain hakea mailaan ja palloon tuntumaa ja pelailla vähän sinne päin.

Heti nimittäin oli selvää, että vaikka laji näyttää vähän samalta kuin sulkapallo tai tennis, lyönneissä ei tarvitse käyttää voimaa samalla tavalla.

Kristiina Mäki on sitä mieltä, että ensimmäinen kerta Padel -kentällä meni nauramiseen ja harjoitteluun. Seuraavalla kerralla osaa jo paljon enemmän. Myös sääntöjä pitää vielä harjoitella, jos meinaa pelailla niiden mukaan.

Siitä syystä Padel soveltuukin mainiosti vaikka alakouluikäisillekin. Mikä sen mainiompaa ajanvietettä, kuin tulla perheen kanssa pelailemaan!

Padel yhdistää hauskalla tavalla kuntoilun, pelaamisen ja sosiaalisuuden. Peli tapahtuu nelinpelinä ja on omasta mielestäni matalan kynnyksen laji. Hauskaa riitti, vaikka ensimmäinen tunti pääasiassa menikin lyönnin voimakkuuden hallitsemiseen. Sen verran palloonkin tuli kuitenkin osuttua, että posket sai punaiseksi muustakin kuin nauramisesta.

Voisikin siis sanoa, että Padel soveltuu melkein kaikille. Voin erittäin lämpimästi suositella kokeilemaan tätä hauskaa lajia! Päälle vain urheiluun soveltuvat vaatteet ja sisäkengät (tai pohjista puhtaat lenkkarit).

Mitä sitten on hyvä ottaa huomioon? Ainoana asiana tulee mieleen se, että muista vaihtaa sisälenkkarit ulkokenkiin lähtiessä. Omat talvikenkäni jäivät odottelemaan kiltisti Padel -hallille seuraavaa pelikertaa.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät