0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Parturi Kampaaja Annukka Lehto tuntee kyläläiset ja rakastaa työtään

Annukka Lehto kertoo valmistuneensa kampaajaksi Helsingissä vuonna miekka ja kirves. Alalla on tullut oltua niin pitkään, ettei oikein enää itsekään muista kuinka pitkään.

Parturi-kampaaja Annukka Lehto viihtyy työssänsä ja nauttii sosiaalisista kohtaamisista.

– Ehkä parikymmentä vuotta olen tehnyt näitä hommia? Mutta päivääkään vaihtaisi pois, eikä alanvaihto ole koskaan käynyt mielessä! Tykkään työstäni ja parasta tässä on ehdottomasti ihmiset. Ihmisistä saa voimaa ja minä tykkään asiakkaistani ihan mahdottomasti, sanoo Annukka.

MAINOS

Sosiaaliselta ja asiakaspalvelijahenkiseltä Annukalta löytyy myös hotelli- ja ravintoalan koulutus. Töitä on tullut tehtyä legendaarisissa paikoissa Vimpelissä, kuten esimerkiksi Matin grillillä ja Helmin Baarissa. Enää ei tosin jaksaisi lähteä työpäivän jälkeen yövuoroon.

– Edellä mainittujen lisäksi olin yhden kesän kokonaan Lappajärven Golf clubilla töissä. Tästäkin on kyllä jo hetki aikaa. Silloin en tehnyt ohessa kampaajan töitäni ollenkaan, vaan vein sakset äitini Anneli Heikkilän luokse huilaamaan vähäksi aikaa. Myös hän työskentelee kampaajana.

– Tuon kesän jälkeen oli tarkoitus palata täysipainoisesti kampaajan töihin, mutta sitten huomioni kiinnitti eräs ilmoitus, jossa haettiin vaikeasti kehitysvammaiselle nuorelle naiselle henkilökohtaista avustajaa.

Annukalta löytyy hoitotuotteita myös kotiin ostettavaksi. Ja sitä mitä ei löydy, hankitaan. Luottosarjaksi on vakiintuneet Four Reasonsin tuotteet.

– Kiinnostuin ja kävin työhaastattelussa ja niin minusta tuli Pauliinan avustaja. Sinä vuonna kuljin kevät ja syyslukukauden maanantait ja tiistait Lehtimäen opistolla Pauliinan apuna ja loppuviikon tein kampaajan töitä. Rakkaita terkkuja ”Paukulle”.  Työ oli elämäni opettavaisin, kertoo Annukka.

Myös kampaajan työtä tehdään sydämestä ja rakkaudesta ihmisiin. Lehto kertookin käyvänsä vakituisesti eri sektorin asumispalveluyksiköissä leikkaamassa asukkaiden hiuksia. Kotikäyntejäkin hän tekee, pääasiassa keskustan alueella.

– Syitä siihen, että et itse pääse kampaajalle, voi olla monia. Sinulla voi olla vaikka jalka kipsissä, tai jotain muuta. Rohkeasti vain kysymään, jos kotikäynnille on tarvetta, kannustaa Annukka.

Moni käy kampaajalla kerran kuukaudessa

– Kampaajan työ ei hirveästi ole vuosien aikana muuttunut. Uran alkuvaiheessa suositut permanentit ja kiharakäsittelyt on nuorten keskuudessa jääneet, mutta kampaajalla käydään säännöllisemmin kuin ennen. Usein asiakkaat ottavat käynnin yhteydessä jo seuraavan ajan, yleensä seuraavalle kuukaudelle.

Teen tosi paljon edelleen hiusten leikkauksia, mutta kaikista käsittelyistä teen ylivoimaisesti eniten värjäyksiä, ne ovat pitäneet pintansa jo ainakin viisitoista vuotta. Noin 80 prosenttia kaikista käsittelyistä on hiusten värjäyksiä, kertoo Annukka.

– Vaikka nautin ihmisten seurasta, niin tykkään rentoutua paljon yksikseni. Ja koirien kanssa tietysti! Hyvänä pääntyhjäysvaljakkona toimii kaksi labradorin noutajaa, naurahtaa Annukka.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät