-0.3 C
perjantai 29.3.2024

Piirinmestaruusmitalit Alajärvelle

Sunnuntaina 10.4. kisattiin Kauhajoella maantiejuoksun piirinmestaruudet. Päivä oli pilvisen kolea ja paikoin lumisateinen. Kylmästä kelistä huolimatta Alajärven Ankkurien nuoret toivat mitalit kotiin.

Viola Takala juoksi 15-vuotiaissa neljän kilometrin kilpailussa hienosti hopealle. Violan isä-valmentaja Jussi Takala oli tyytyväinen Violan juoksuun. – Viola jaksoi todella hyvin loppumatkalla kisan ratkaisuvaiheet.

Kevät oli vielä kaukana kisapäivänä ja maantie oli osittain jäinen. – Juoksu tuntui osittain raskaalta, varsinkin kun välillä ei nähnyt eteensä, kun lunta satoi kasvoille ja oli navakka vastatuuli, kertoi Viola Takala.

Kaksoisvoitosta 17-vuotiaiden sarjassa seitsemällä kilometrillä vastasivat järjestyksessä Ilona Takala ja Liinu Järvinen. Tytöt juoksivat yhdessä noin neljään kilometriin saakka, jolloin Ilona karkasi muilta juoksun voittoon. Ilonalla on vahva peruskestävyys, jota viime viikkojen pienet vaivatkaan eivät ole horjuttaneet.

Pääsiäisen aikaan juostaan Raumalla SM maantiekilpailu, jossa miehillä matkana on puolimaraton. Ankkurien Antti Ihamäki osallistuu kilpailuun kesken tiukan harjoittelujakson.