0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Vuosi on yhtä juhlaa – Sirkus Gliden kevätshowssa

Alavolin Sirkus Gliden kevätshown näytös sunnuntaina Alajärvellä muistutti siitä, että vaikka koronan takia juhlahetket tuntuvat olevan kortilla, vuoden rytmissä erilaiset juhlapäivät kuitenkin katkaisevat arkea.

Edellisen kerran Sirkus Gliden näytös järjestettiin kolme vuotta sitten. Toissa vuonna esitys jäi kokonaan väliin, ja viime vuonna päädyttiin videotallenteeseen. Esiintyminen liveyleisön edessä saa perhoset lentämään vatsassa. Vaikka esityksen tekemisessä on ollut haasteita, odotus on voittanut vastoinkäymiset.

MAINOS

Gliden näytöksessä esiintyi kolmetoista lahjakasta nuorta harrastajaa. Jokainen oli valinnut itselleen mielijuhlansa ja tehnyt siitä koreografian haluamalleen välineelle.

Katsojat saivat nostaa tunnin ajaksi katseet korkealle, sillä ilma-akrobatiavälineillä keikuttiin välillä ihan katon rajassa asti. Kokonaisuudessa käytettiin vertikaalikangasta, trapetsia, rengastrapetsia sekä kangaslenkkiä (aerial hammock).

On tärkeää, että nuorella on mahdollisuus suunnitella ja luoda itsensä näköisiä ohjelmia. Esiintyminen antaa harrastukselle päämäärän, jota kohti harjoitellaan tavoitteellisesti.

Esityksiin oli valittu aihetta tukevat musiikit ja myös valaistus ja puvustus oli mietitty täydentämään esityksen aihepiiriä.

Perinteisistä vuoden juhlista oli kokonaisuuteen otettu mukaan pääsiäinen, vappu, juhannus, itsenäisyyspäivä, joulu ja uusi vuosi. Mukaan mahtui myös ympäristötapahtuma Earth hour, ystävänpäivä, äitienpäivä, Halloween sekä henkilökohtaiselta tasolta juhla lapsen hampaan irtoamisesta hammaskeijun vierailuineen. Myös kansainvälinen nallepäivä sai oman ohjelmanumeronsa.

Entinen Gliden kasvatti Sanni Langhed toimi juontajana ja johdatti katsojat spiikeillään seuraavaan juhlaan. Esitykset olivat levollisia ja spottivalon luomat varjot vaaleaa seinää vasten korostivat tehtyjä liikkeitä. Yleisö kannusti jopa väliaplodein.

Sirkus Glide on toiminut Alajärven kaupungin vapaa-aikatoimen sekä Alavolin yhteisenä projektina. Yli kymmenen vuotta sitten Anneli Paavolan aloittamasta harrastustoiminnasta on kasvanut pienen paikkakunnan erikoisuus.

Sirkusvoimisteluryhmiä toimii Alavolissa kolme: 1.-2.lk, 3.-4.lk sekä 5.-6.lk:n ryhmät, joissa luodaan pohja akrobatiavoimistelulle. Tämän jälkeen voi jatkaa esiintyvään ryhmään Sirkus Glideen.

Sirkus Glide: Vuosi on yhtä juhlaa esiintyjät olivat Aurora Havinen, Kiia Yli-Hemminki, Ruut Rantalahti, Isabel de Silva, Emmi Joensuu, Roosa Takala, Aino Anttila, Venla Anttila, Anniina Etula, Elina Hietala, Tahiti Korkeakangas, Amanda Tuomela, ja Nelly Hänninen. Juonto Sanni Langhed. Valot ja ääni Jyrki Paavola. Äänentoisto Vilma Levijoki. Ohjaus Anneli Paavola.

Minna Latvala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät