-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Taidelainaamon teosseinä Villa Väinölään

Villa Väinölässä pidettiin taidelainaamo Avaran infotilaisuus taiteen tekijöille. Kesäkuun aikana Villa Väinölään tulee valmistumaan Taidelainaamo Avaran fyysinen toimipiste, josta on mahdollista vuokrata tai ostaa taidetta osamaksulla ilman korkoa tai muita maksuja.

Taidelainaamo Avara on syntynyt Lapuan taiteilijaseuran lainaamohankkeen tuloksena. Kaksivuotisen hankkeen on rahoittanut kehittämisyhdistys Aisapari ry.

Henna Mantere 2018 ”Utelias hetki”.

Avara tarjoaa pohjalaisille, pohjanmaalta ponnistaneille ja sitä edelleen sydämessään kantaville visuaalisen alan ammattitaiteilijoille sekä vakavasti taidetta harrastaville taiteen tekijöille kanavan päästä esille ja myydä taidettaan helposti ja turvallisesti.

MAINOS

Avara on yksi Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) 21 taiteilijaseuravetoisista taidelainaamoista. SKjL:n huolella suunniteltu ja isoissa taidelainaamoissa käytännössä testattu toiminnanohjausjärjestelmä sekä sopimus- ja rahaliikennekäytännöt ovat myös Avaran toiminnan rattaina.

Avara koostuu nettilainaamosta ja fyysisestä toimipisteestä Alajärven kulttuuritalo Villa Väinölässä. Lisäksi neuvottelut ovat käynnissä toisesta fyysisestä toimipisteestä Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueelle Lapualle.

Taiteen tekijä voi hakea mukaan lähettämällä teosehdotukset seuran sähköpostiin.

Avaran tavoitteena on saada kaikki alueen visuaalisen taiteen tekijät saman katon alle. Näin taiteesta kiinnostuneet voivat matalalla kynnyksellä hankkia itselleen aitoa lähitaidetta kotiin ja esimerkiksi yrityksen toimitiloihin.

Kuinka Taidelainaamo Avarasta voi hankkia taidetta

Taiteen lainaus tarkoittaa taiteen vuokraamista ja ostamista osamaksulla, ilman korkoa tai muita kuluja.

Näin teokseen voi tutustua rauhassa kotona ennen ostopäätöstä. Jos teos ei löydäkään paikkaansa voi sen palauttaa taidelainaamoon ja kokeilla vaikka toista teosta. Teoksen voi hankkia lopullisesti omakseen maksamalla loput erät kertamaksuna tai osamaksuerissä kuukausittain.

Kodin viihtyisyyteen panostaminen näkyy tilastoissa. Myös kiinnostus aitoon taiteeseen on kasvanut tasaisesti. Teoksista haetaan iloa ja energiaa kotiin tai se on hankittu esim. muistoksi poikkeuksellisesta ajasta. Lainattu taide voi antaa myös kauniin loppusilauksen mille tahansa tilaisuudelle.

Taiteen ostajalle Taidelainaamo Avara on pohjalaisten tekijöiden ja heidän taiteensa esittelypaikka, johon pääsee tutustumaan myös verkon kautta helposti omalta kotisohvalta. Taidetta ihmiseltä ihmiselle.

Teos on aina enemmän kuin kuva teoksesta. Kuvasta ei näy teoksen todellinen koko, mahdollinen tekstuuri eivätkä värit hehku samalla tavalla, siksi teokset saa aina tilata nähtäväksi fyysiseen lainauspisteeseen ennen vuokra- ja ostopäätöstä.

Nettilainaamon teoksista osa on esillä lainauspisteissä ja teokset vaihtuvat noin kolmen kuukauden välein. Taidelainaamo Avarassa tulee olemaan mahdollisuus ostaa myös kehystämätöntä piirustus-, vedos- ja valokuvataidetta kertaostona tai osamaksulla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät