Työttömyys laski voimakkaimmin Järviseudulla

Mainos[adrotate banner="3"]

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 1782 henkilöllä eli 24,1 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 24,4 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,8 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia.

MAINOS

Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työttömänä olleita oli Etelä-Pohjanmaalla kuukauden lopussa 1357 henkilöä, mikä oli 156 henkilöä (-10,3 %) vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vaikka pitkäaikaistyöttömyys on kokonaisuutena laskusuunnassa, yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä on edelleen nousussa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Järviseudun alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kuortaneella (-45 %), Alajärvellä (-31 %), Ilmajoella (-31 %) ja Lapualla (-29 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3497 kappaletta, joka oli 865 kappaletta (32,9 %) enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 8950 työpaikkaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurit -kasvateille pronssimitalit lentopallon mestaruusliigasta
Seuraava artikkeliJoonas Erkkilä tangosemifinaaliin