-12.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Ankkurit -kasvateille pronssimitalit lentopallon mestaruusliigasta

Lentopallon mestaruusliigakausi 2021-22 tuli päätökseen huhtikuussa ja se oli sinikeltaisten lasien läpi katsottuna onnistunut.

Ankkurien kasvatit, Hämeenlinnan lentopallokerhoa edustava Bettina Yli-Sissala ja Akaa Volleyta edustava Panu Pitkänen saivat pujottaa kauden päätteeksi kaulaansa pronssiset mitalit.

MAINOS

Yli-Sissalalle mitali oli mestaruusliigasta toinen ja Pitkäselle kolmas.

Pitkäsen mitalin hohtoa kiillottaa se, että se on Akaa Volleyn liigahistorian ensimmäinen. Alajärveläisyleisöäkin joulukuussa viihdyttänyt Akaa Volley on edennyt sarjassa nousujohteisesti, ja lähtee seuraavaankin kauteen Pitkäsen horjuessa joukkueen keskiverkolla.

Yli-Sissala maajoukkueeseen ja ehdolla kauden läpimurroksi

Yli-Sissala pelasi huiman kauden, ja lukeutuu jo pelipaikallaan maan parhaisiin. Siitä osoituksena 21-vuotias Yli-Sissala on ehdolla kauden läpimurtopelaajaksi.

Nuorella iällä jo viidettä mestaruusliiga kauttaan pelaava keskitorjuja sai nimensä myös kesän maajoukkueryhmään.

Kauteen lähdettäessä oli Yli-Sissala valmistautunut olemaan joukkueensa kolmas keskitorjuja, mutta maajoukkueen runkopelaaja Michaela Madsenin loukkaannuttua vakiinnutti Sissalasta kotoisin oleva Yli-Sissala paikkansa lentopallokerhon avauskentällisessä.

Kevätkaudella Hämeenlinnan hakiessa peliään piti Yli-Sissala tasonsa mainiosti ja valittiin muun muassa neljässä ottelussa peräkkäin joukkueensa parhaana pelaajana.

– Torjunta- ja hyökkäyspeli ovat kehittyneet tasaisen varmasti mutta varsinkin syöttöön löytyi pudotuspeleihin paljon lisää tehoa, pudotuspelien eniten ässäsyöttöjä kerännyt Yli-Sissala kertaa.

Upeasti menneestä kaudesta huolimatta vaatimaton keskipelaaja oli yllättynyt, kun naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi otti yhteyttä.

– Tosi hyvä fiilis siitä, että nimi on nyt maajoukkueen listalla! Olihan se suuri yllätys mutta olen innoissani siitä millaisia uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia maajoukkue voi tuoda tullessaan!

Ensi kauden pelikuvioistaan ei Yli-Sissala vielä voi hiiskua, mutta nälkää nuorella naisella tuntuu olevan. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mikä on seuraava askel, jonka Bettina peliurallaan ottaa!

Panu Pitkänen

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät