-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Jukka Joensuu ehdolla jatkokaudelle Kokoomuksen puoluevaltuustoon

Pohjanmaan Kokoomuksen kevätpiirikokous pidetiin Kuortaneella. Kokoukseen poliittisen tilannekatsauksen toi puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo. Orpo puhui kokouksessa venäläisestä energiasta irtaantumisesta, maatalouden kassakriisistä ja Ukrainan sodasta.

– Hallituksen myöntämä 300 miljoonan maatalouden tukipaketti ei kohdennu oikein. Rahat tulisi käyttää tilojen kannattavuuden parantamiseen ja maksuvalmiuteen, linjasi Orpo.

MAINOS

Piirikokous esittää, että puoluekokous valitsee Kokoomuksen puoluevaltuustoon Riitta Pääjärvi-Myllyahon Vaasasta (varajäsen Keijo Tauriainen, Seinäjoki), Jukka Ylikarjulan Kokkolasta (Ali Abdalla, Kuortane), Antti Tuomelan Laihialta (Mikael Perjus, Kristiinankaupunki), Jukka Joensuu Alajärveltä (Urpo Paananen, Kauhajoki) ja Veli-Matti Lillbackan Kauhavalta (Julia Lehtinen, Kurikka).

Puoluevaltuuston valitsee puoluekokous kesäkuussa Kalajoella.

Piirikokous hyväksyi kokouksen julkilausumaksi ”Kotimaisille energiaratkaisuille vahva tuki”.

Julkilausumassaan Pohjanmaan Kokoomus vaatii, että Suomen tulee irtaantua kokonaan venäläisestä energiasta. Suomen tulee myös vahvistaa omaa huoltovarmuuttaan energiasektorilla ja hillitä energian voimakasta hintavaihtelua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät