-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Korona-aika vaikuttanut etenkin mökkien kysyntään

Korona-aikaan kasvanut kiinnostus vapaa-ajan asuntoja kohtaan jatkuu ja näkyy myös Järviseudulla. Lähimatkailu on lisääntynyt ja se heijastuu myös mökkien kysyntään ja hintoihin.

Kaupat syntyvät nopeasti ja hintataso on mennyt ylöspäin. Tällä hetkellä loma-asuntoja kysytään enemmän kuin on tarjontaa.

MAINOS

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä tuntee paikalliset markkinat ja auttaa erilaisissa asumisen tarpeisiin liittyvissä asioissa. Myyntiä tukee isännöintipalvelut, jotka nekin nojaavat paikallistuntemukseen.

OP Koti on tarjonnut Alajärvellä asunnon vaihtamiseen ja isännöintiin liittyviä palveluita vuodesta 1986. OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:llä on palveluksessaan 11 asumisen ammattilaista: kiinteistönvälittäjiä, myyntineuvottelijoita ja isännöitsijöitä. Myyntiverkosto kattaa Alajärven naapurikuntineen sekä Alavuden ja Ähtärin.

– Meillä on paikallistuntemusta, tunnemme oman alueemme ja se auttaa asiakkaita ja meitä asunnonvälityksessä. Vahvuutemme on isännöinti, joka tukee asunnonvälitystoimintaa. Asiakas saa samasta talosta pankin palvelut ostoajatuksesta maaliin saakka, tiivistää toimitusjohtajan sijainen Markku Pelkonen.

Kannattaa olla asialla

Kesämökkien myynti lähti nousuun koronapandemian ensimmäisenä keväänä. Mökkien kysyntä jatkuu edelleen korkeana. Kesämökeille on kiinteistönvälittäjä, LKV Tuomo Valkaman mukaan enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:n toimialueellakin ostajien toiveissa on oma ranta ja mökin plussana kiinteistötekniikka eli vesi ja sähkö.

– Lappajärven rannalta on vaikeaa löytää alle 100000 euroa maksavia kesämökkejä. Esimerkiksi Soinissa ja Kyyjärvellä sijaitsevien pienempien järvien rannoilla sijaitsevien kesämökkien hinnat ovat Lappajärveä alhaisemmat eli alle 100000 euroa.

Mökkikuume nousee yleensä keväällä ja juhannukseksi halutaan päästä omalle mökille.

Mökkikuume lisääntyy kevään edetessä ja monella on tähtäimessä päästä mökkeilemään juhannukseksi. – Jos kaikki palaset loksahtavat kohdilleen, saadaan kaupat tehtyä nopeasti, sanoo Valkama.

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV on saanut vahvistuksekseen liiketalouden opintojensa loppuvaiheessa olevan Lauri Lehtelän. Myyntityöstä kiinnostunut Lehtelä suorittaa parhaillaan LKV-tutkintoa. Myös hänellä on vahva paikallistuntemus.

Isännöinti tukena

Asunnonvälityksen lisäksi OP Koti Järviseudun toinen tukijalka on isännöinti. Kirsi isokankaalla, Sari Salmenautiolla ja Susanna Tähtinen-Salolla on noin 50 taloyhtiötä isännöitävänä Alajärvellä ja vähän kauempanakin.

Mukana on isoja ja pienempiä taloyhtiöitä sekä Alajärven kaupungin vuokrataloja, jotka pitävät Sari Salmenaution mukaan hyvää huolta kiinteistöistä.

– Taloyhtiöiden täytyy tehdä asuntoyhtiölakiin perustuva viiden vuoden kunnossapitotarvesuunitelma. Taloyhtiö päättää kokouksessaan, millaisia korjauksia se tekee kiinteistössään.

Markku Peltonen täydentää, että on omistajien etu, kun taloyhtiöstä on pidetty huolta ja sitä on isännöity ammattitaitoisesti. Kiinteistön arvo säilyy ja nousee. Sari Salmenautio huomioi puolestaan, että jos talo on kunnossa, menee asunto-osake tai kiinteistö helpommin kaupaksi.

Taloyhtiöiden ja isännöitsijöinä työskentelevien asuntoalan ammattilaisten yhteistyö on Alajärven suunnalla mutkatonta: puhelimeen vastataan ja käymään voi tulla matalalla kynnyksellä.

Kokemusta asuntokaupasta

Asunnon vaihtamisen palveluja valtakunnallisesti jo vuodesta 1946 lähtien tarjonnut OP Koti on nimetty 11 kertaa peräkkäin Taloustutkimuksen teettämässä Suomi tänään -tutkimuksessa maan luotetuimmaksi asunnonvälittäjäksi.

OP Kodin kiinteistövälitys tarjoaa kaiken tarvittavaan asuntokauppaan saman katon alta: hinta-arvion, räätälöidyn myyntisuunnitelman, aktiivisen markkinoinnin ja ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän palvelut.

OP Kodissa on vastattu myös digitalisaation mukanaan tuomiin haasteisiin tarjoamalla muiden muassa video- ja virtuaaliesittelyn, digitaalisen asuntokaupan, sähköiset allekirjoitukset ja mahdollisuuden asunnon myynnin seuraamiseen reaaliajassa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät