Veto haluaa palata suuruuden aikaan

Seuranvaihdos on tuonut uutta potkua lukkari Teemu Kinnusen pesisuralle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon Superpesis-kausi alkaa perjantaina vierasottelulla Hyvinkäällä.

Tuplapronssia puolustavan Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen suojatteineen haluaa olla parhaimmillaan loppukaudesta. Päätavoitteena on palata finaaleihin ja päättää kausi suomenmestaruuteen.

MAINOS

Viime kauden jäljiltä pronssia puolustava Veto uudistui kaudelle 2022. Syksyn kohusiirto toi viisinkertaisen lyöjäkuninkaan, Jukka-Pekka Vainionpään, Vimpeliin. Lukkariksi Veto hankki Teemu Kinnusen Siilinjärven Pesiksestä. Pasi Tyynelä palasi Vedon kakkospelinjohtajaksi. Teemu Isoketo siirtyi Kempeleen Kiriin ja Perttu Ruuska Manse PP:hen. Veli-Pekka Yli-Hirvelä palasi puolestaan Koskenkorvalle.

Mestaruus mielessä

Veto on päässyt valmistautumaan uuteen kauteen hyvin. Talvikaudella joukkue sai aikaan niitä muutoksia, jota se lähti Tomi Niskasen mukaan hakemaan. Miehistö on hyvässä kunnossa ja saanut urheilullisuutta jokapäiväiseen tekemiseensä. Joukkuetasolla talvi oli rikkonainen, sillä pelejä jäi pelaamatta.

– Muuttujia tulee aina urheilujoukkuetta valmennettaessa. Se on asia, jonka kanssa täytyy pystyä luovimaan.

Vedon Superpesis-miehistö on pelinjohtajan mukaan vielä kehitysvaiheessa, etenkin kun Veto sai uusia pelaajia isoihin rooleihin. Meininki joukkueessa on kuitenkin hyvä ja katseet tulevassa.

Niskanen suojatteineen haluaa palauttaa Saarikentälle suuren yleisömäärän ja tunnelman. Koko kylä ja lähialue halutaan saada joukkueen taakse, samoin palauttaa Vedon suuruuden aika.

Edellisillä kausilla Veto on aloittanut kautensa hyvin ja syksyä kohti mentäessä on tullut notkahdus. Kurssiin halutaan muutos ja joukkue halutaan olla terävimmillään syksyn ratkaisupeleissä.

– Haluamme pystyä pitämään urheilullisuuden läpi koko kauden ja samalla kehittyä. Haluamme palata finaaleihin ja nostamaan kannua.

Kinnuselle uutta potkua

Vedon lukkariksi siirtyneellä, Siilinjärven Pesiksen kasvatteihin kuuluvalla Teemu Kinnusella on vyöllään 77 miesten Superpesiksen ottelua.

Ykköspesistä hän on pelannut SiiPe:n, Puijon Pesiksen ja Imatran Pallo-Veikkojen riveissä. Vetoon siirtyminen toi 30-vuotiaalle lukkarille mukanaan paitsi uudenlaiset treeniohjelmat sekä fysiikkapuoleen että juoksuharjoitteluun, myös mahdollisuuden treenata aikaisempaa enemmän isolla kentällä talviaikaan.

 – Maisemanvaihdos on tuonut uutta intoa ja motivaatiota. Vedossa pääsee pelaamaan kärkiporukoissa. Yllättävän helppoa on ollut tulla Vetoon. Joukkueessa on hyviä tyyppejä ja minut on otettu hyvin vastaan.

Kinnusen ulkopelipaikka tuo uuteen joukkueeseen solahtamisessa oman haasteensa. Hän muistuttaa lukkarin olevan iso osa joukkueen ulkopeliä.

– Yhteispelin varsinkin etukentän ja linjan kanssa pitää ruveta pelittämään.

Teemu Kinnunen kertoo olevansa tekninen, peliä lukeva ja teknisesti taitava syöttäjä.

– Muuten olen rauhallinen persoona kentällä, tuumaa Kinnunen.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliJukka Joensuu ehdolla jatkokaudelle Kokoomuksen puoluevaltuustoon
Seuraava artikkeliKoronatilanne rauhoittumassa kesää kohti