Asumista ja hyvinvointia -messut Alajärvellä lauantaina

Vuoden 2017 Asumista ja Hyvinvointia -messuilla Alajärvellä Marko Maunuksela oli ehdoton vetonaula.
Mainos[adrotate banner="3"]

Asumista ja hyvinvointia -messut järjestään Alajärvellä monitoimihallilla lauantaina 21.5. Tapahtuman teemana on hyvä arki ja asuminen.

Asumista ja hyvinvointia -messut kokoavat alueen toimijat yhteen jo yhdeksättä kertaa. Alun perin nyt järjestettävät messut oli määrä järjestää keväällä 2020, mutta koronapandemia siirsi messuja eteenpäin.

MAINOS
Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson valloittaa Alajärvellä järjestettävillä messuilla esiintymislavan kahteen otteeseen! Kuva: Wikipedia.

Terveysturvallisuus on otettu huomioon Asumista ja hyvinvointia -messujen suunnittelussa ja toteutuksessa, mahdollistaen miellyttävän messukokemuksen niin kävijöille kuin näytteilleasettajillekin. 

Alajärven kaupunki on viime vuosina panostanut runsaasti liikuntarakentamiseen ja sen mukanaan tuomaan hyvinvointiin. Koronan jälkeisenä aikana hyvä, sujuva ja tasapainoinen arki on yhä merkittävämmässä roolissa ihmisten elämässä.

Arjen hyvinvointia korostetaan myös messujen ohjelmassa sekä näytteilleasettajien monimuotoisessa tarjonnassa. Ohjelmasisältöihin on nostettu tänä vuonna erityisesti paikallinen osaaminen mm. puurakentamiseen keskittyvän paneelikeskustelun, sisustuksen trendikatsauksen sekä hyvinvointivinkkien muodossa.

Vapaa-ajan voimavaroista ammentaa myös tilaisuuden keynote-puheenvuoron pitävä yrittäjänä ja kiipeilijänä tunnettu Veikka Gustafsson. Tilaisuuden juontamisesta ohjelmalavalla vastaa TV:stä tuttu Joanna Kuvaja.

Pääyhteistyökumppaneina viisi paikkakunnan yritystä  

Tällaisessa mittakaavassa toteutettu tapahtuma vaatii hyvät taustajoukot. JPYP:n kanssa messujen toteutuksessa yhteistyössä toimii Alajärven kaupunki.

Kaupungin vapaa-aikatoimi yhteistyössä MLL Alajärven sekä Alajärven 4H-yhdistys ry:n kanssa järjestävät hallin yu-alueella toiminnallista tekemistä lapsille ja nuorille muun muassa iWall -peliseinän, askartelupajan sekä temppuradan muodossa. 

Alajärven Osuuspankki ja OP Koti, Alajärven Puhelinosuuskunta ja Euronics Alajärvi, Alajärven Sähkö Oy, Finnlamelli Oy ja K-Rauta Alajärvi ovat messujen pääyhteistyökumppanit. Kaiken kaikkiaan näytteilleasettajia rakentamisen, remontoinnin, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan eri osa-alueilta on messuilla yhteensä 50. 

Puurakentamista ja tonttitarjontaa

Ovet messuille avautuvat kello 9.30 ja varttia myöhemmin avauspuheen pitää kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Messujärjestäjän tervehdyksen tuo toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa. Messut juontaa Joanna Kuvaja.

Kello 10-10.30 messuilla järjestetään puurakentamisen tulevaisuus -paneelikeskustelu, jossa keskustelemassa ovat Huvila Seppälä Oy:n Tapani Taipale, Finnlamelli Oy:n Jukka Salo ja Hoisko CLT Oy:n Tero Yli-Sikkilä.

Moderaattorina toimii professori Ari Hynynen Tampereen yliopistolta.

Kello 11-11.30 ohjelmalavalle kiipeää Veikka Gustafsson, joka on valloittanut vähän suurempiakin vuoria!

Kello 12-12.25 aiheena on hyvää asumista Alajärvellä -tonttitarjonta ja viihtyisä ympäristö, josta kertovat rakennustarkastaja Johanna Sikkilä ja ympäristösuojelusihteeri Sonja Maanselkä.

Kello 13-13.30 arjen hyvinvoinnin kulmakiviä esittelee FitFactory Oy:n yrittäjä Tuija Silver-Lager ja kello 14-14.30 vuorossa on uudelleen Veikka Gustafsson.

Sisustuksen trendeistä puhuu kello 15-15.20 VM Carpet Oy:n Merja Sillanpää. Kello 15.45-16 on vuorossa Messuarvonta ja päätössanat sanovat Vesa Koivunen ja Maria Ahvenniemi.

Messuilla paljon puuhaa myös lapsille ja nuorille. Messujen toiminta-alueella on MLL Alajärven vekaroiden temppurata, Alajärven 4H-yhdistyksen askartelupaja, Alajärven kaupungin nuorisopalvelujen iWall -liikuntapeliseinä, Ohjaamo Alajärvi-Vimpelin olohuone ja SeAMK:n Ovi auki elämään -hanke.

Alajärven uimahallilla on avoimet ovet messupäivänä kello 12-16 sekä kaupunkisuunnistusrastit Järviseudun Rasti ry:n toteuttamana.



MAINOS
Edellinen artikkeliPaapossa juhlitaan uutta myymälää ja uudistuneita valikoimia!
Seuraava artikkeliJärviseudulta edustusta tyttöjen MM-kisoihin!