-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Järviseudulta edustusta tyttöjen MM-kisoihin!

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisat pelataan 6.-13.6 USA:n Madisonissa.

Joukkueeseen on valittu JPK:n ”juniorimyllyn” läpikäynyt Sofia Kari! Kaksi kautta Team Kuortanetta edustanut Sofia saa arvokisakasteensa, kun tyttöjen MM-tasolla mitellään paremmuudesta jälleen yli kahden vuoden tauon jälkeen.

MAINOS

Joukkueen päävalmentaja toimiva Mira Kuisma kommentoi tulevia kisoja. – Meillä on taitava joukkue, joka osaa pelata kiekolla ja puolustaa. Oman haasteensa asettaa MM-kisojen ajankohta.

– Kausi on äärettömän pitkä ja ajatukset pitää pystyä keskittämään oleelliseen. Toisaalta, näitä kisoja on odotettu 2,5 vuotta, eli kyllä pelaajat haluavat pistää parasta pöytään ja tulla mitalin kanssa kotiin.

– Hyviä pelaajia on tarjolla aiempaa enemmän eli kilpailu kisapaikoista on koventunut. Samalla meillä on mahdollisuus valita pelaajia eri rooleihin mikä antaa mahdollisuuden peluuttaa pelaajia siten, että yksittäisen pelaajan kuormitusta voidaan jakaa kisarupeaman aikana, Kuisma jatkaa.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen Eurooppa Cupissa nähtiin mukana JPK -värejä, kun Unkarin Budapestissä käydyssä turnauksessa joukkueen mukana oli hiljaittain Keskimaan alueen kasvattajaseurapelaajaksi valittu Jennika Ojala. Kuva: Sofia Pohjanen.

Myös alle 16-vuotiaiden tyttöjen Eurooppa Cupissa nähtiin mukana JPK -värejä, kun Unkarin Budapestissä käydyssä turnauksessa joukkueen mukana oli hiljaittain Keskimaan alueen kasvattajaseurapelaajaksi valittu Jennika Ojala.

Aiemmin myös Soinin Tiikereitä ja Karstulan Kivaa edustanut Jennika oli Suomen kantavia voimia pronssiottelussa, jossa Jennika teki kaksi maalia ja oli varmistamassa Suomen pronssimitaleita 3-1 voitolla Sveitsistä.

JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen on tyytyväinen seurassa tehtyyn kasvatustyöhön. – Tyttökiekko on jo useamman vuoden ajan ollut seurassamme painopisteenä, ja laadukas tehty työ alkaa tältä osin kantaa hedelmää.

– Olosuhteet, laadukas valmennus, tyttöjen mahdollisuus pelata poikasarjoissa sekä tietysti tyttöjen oma halu kehittyä ovat mahdollistaneet reitin aina maajoukkueeseen asti” Virtanen jatkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät