Paapossa juhlitaan uutta myymälää ja uudistuneita valikoimia!

Sari Puranen, kauppias Anne Nenonen, vielä nimettömän perheen kuopuksen kanssa, Niina Hallila sekä Anni Rentola toivovat kaikkien käsitöiden ystävien löytävän tiensä Paapon uuden myymälän avajaisiin perjantaina tai lauantaina!
Mainos[adrotate banner="3"]

Käsityöliike Paapo muutti vuodenvaihteen seutuvilla Paavolantorilla Alajärvellä käytävän toiselle puolen entistä isompiin ja valoisampiin tiloihin.

Koska tuolloin koronarajoitukset olivat vielä arkea, päätettiin avajaishulinat järjestää vasta sitten, kun rajoitukset on poistettu.

MAINOS

Muuton tarkoituksena oli kauppias Anne Nenosen mukaan saada myymälälle lisää tilaa ja saada pakkaamo verkkokauppaa varten, koska sen tilausmäärät ovat kasvaneet. Lisäksi saatiin takahuoneeseen striimausstudio, josta lähetetään livelähetyksiä somekanaviin. Näin asiakkaita voidaan palvella paremmin koko Suomessa. 

Lisätilalla mahdollistettiin valikoimien lisäys ja se, että kankaiden pop up -myymälä saatiin samoihin tiloihin Paapon kanssa.

Valikoimat ovat kasvaneet pikkuhiljaa ja kasvavat edelleen viikoittain. Uudet myymäläkalusteet mahdollistavat valikoimien ryhmittelyn niin, että asiakkaan on helppo löytää tarvitsemansa tuote ja tutustua myös muuhun tarjontaan.

Aivan uutena tarjolle on saatu tanskalaiset, laadukkaat ja aitonahkaiset käsityölaukut ja säilytysjärjestelmät, joista on tullut melkoinen hitti. – Näitä ostetaan niin itselle kuin lahjaksi muille käsityöihmisille.

Langoissa on panostettu kotimaisuuteen ja suomalaisia lankavaihtoehtoja on tullut paljon lisää. Suurin menekki kohdistuu edelleen islanninlankoihin, mutta toisaalta nykyisin tehdään hyvin monenlaisia käsitöitä ja menekki eri lankalaaduilla on varsin tasaista.

– Langoista tehdään tällä hetkellä laajasti kaikkea eri tekniikoita käyttäen makramesisustustuotteista kirjoneulepaitoihin, ja niitä tekevät kaikenikäiset!

Myös tarvikkeille on saatu lisätilaa, niinpä tarjolla on kaikkea silmukkamerkeistä langanohjaimiin ja puikkokaapeleihin!

Kankaiden pop up -myynnissä on suomalaisten yritysten kankaita, lähinnä trikoita. Yrityksiä on jonossa odottamassa omaa vuoroaan, mutta entisetkään eivät tahdo paikkojaan luovuttaa, niin suosittu pop upista on tullut.

– Tällä hetkellä valikoimissa on Majloun, Kuosiverstaan, Hento Stylen, Uniikit.comin, Lempikankaan ja Mainelakeuden kankaita, Anne kertoo. – Kankaat ovat kiva lisä myymäläämme, koska moni neuloja tykkää myös ommella.

Verkkokaupasta tulee Paapon myynnistä nykyään jo yli puolet. Se mahdollistaa näin laajan valikoiman erikoisliikkeen pitämisen Alajärvellä. Verkkokauppaa on tehty ja kehitetty jo yli kymmenen vuoden ajan ja työ alkaa nyt näkyä. Verkkokauppa on pidettävä ajan tasalla jatkuvasti ja paketteja Paaposta lähtee maailmalle päivittäin kymmeniä.

Anne itse on tällä hetkellä äitiyslomalla ja liikkeessä palvelevat Niina Hallila sekä Annen sijaisuutta tekevä Sari Puranen. 2,5 kuukauden työharjoittelussa on työssä mukana ollut tänä keväänä Anni Rentola, joka opiskelee käsityön ohjaajaksi Siilinjärvellä Ingmanedu -opistolla.

Paapon uuden liikkeen avajaisia vietetään 20.-21.5. Kahvitarjoilun lomassa voi tutustua uusiin ideoihin. Kaupunkilangan edustajan kanssa paikalla on neulesuunnittelija Hanne Piirainen. Hän on kirjoittanut mm. Hurmaavat hameet ja valloittavat villahousut -kirjan!

Avajaisissa on myös Lankavan edustaja, Clover ja Chiaogoo -neuletarvikkeiden sekä The Knitting barber -esittelijät ja Samurai Shopin pipomyyjä!

Kangaspuolelta Majloun edustaja opastaa perjantaina lapsia ompelemaan oman pipon kympillä ja koska markkinoista on kyse, niin ulkosalla on lakumyyjä! Kannattaakin lähteä paikalle saamaan uusia ideoita ja tutustumaan kevään hienoon tarjontaan Paapossa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKevään ylioppilaat
Seuraava artikkeliAsumista ja hyvinvointia -messut Alajärvellä lauantaina