0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

VM Carpetin odotettu poistopäivä tulee taas – varastot ovat tupaten täynnä postoja!

VM Carpet aiheutti aikaisemmin pari kertaa vuodessa todellisen liikenneruuhkan Lappajärven Karvalan kylään, kun tehtaalla järjestettiin mattojen poistopäiviä.

Viimeiset poistopäivät pidettiin syksyllä 2019, mutta koronan myötä niiden pito jäi tauolle, mutta nyt perjantaina 20.5. poistopäivä tulee taas!

MAINOS

– Ja poistettavia mattoja on nyt todella paljon, toteavat kuin yhteen ääneen markkinointikoordinaattori Jaana Saarela ja myyntiassistentit Maisa Hanhisalo sekä Merja Sillanpää. – Niitä riittää aivan varmasti valittavaksi saakka vielä viimeisillekin kävijälle ja vielä jää varastoihinkin paljon tavaraa!

Poistopäivillä on yrityksessä pitkät perinteet ja ne ovat keränneet aina todella paljon ostointoisia asiakkaita. Idea päivään tuli aikanaan siitä, kun VM Carpet oli mukana Luhdan järjestämissä Hintaralleissa eri puolilla Suomea.

Kun niistä jäätiin pois, päätettiin pitää oma poistopäivä. – Muutaman kerran pidimme sen Karvalan Nuorisoseuralla, mutta oli todella iso työ kuljettaa mattoja sinne ja aloimme miettiä, miksi emme järjestäisi tapahtumaa omissa tiloissamme, Jaana sanoo.

– Meillä on täällä riittävästi tilaa ja kaikki poistettavat matot ovat täällä nähtävillä.

Poistopäivässä myydään aivan niitä samoja mattoja, mitä VM Carpetin tuotantoon kuuluu muutenkin. Joukossa on kuitenkin myös kakkoslaatua, joka voi olla vaikkapa pohjavika, joka ei näy maton päälle. Lisäksi kaikki matot eivät ole standardikokoisia, vaan eri kokoisia kuin yleensä.

Kun poistopäivää ei ole hetkeen voitu järjestää, on näitä poistoja myyty lähinnä Vantaan Tammistossa sijaitsevassa Outlet -myymälässä, mutta Karvalaan on siitä huolimatta kerääntynyt nyt poikkeuksellisen paljon poistettavaa mattoa.

– Pidämme varmastikin seuraavan poistopäivän taas syksyllä, Jaana arvelee, pidettiinhän aikaisemminkin poistopäivä niin keväällä kuin syksylläkin.

Myynnissä on nyt kaikkia mahdollisia talon tuotteita, paljon nukkapintaista mattoa ja etenkin Hattaraa tullaan kysymään varmasti paljon. Se on ollut tuotannossa yli viisi vuotta ja edelleen suosituin malli.

Jo ennakkoon tiedetään, että monet asiakkaat tulevat etsimään poistopäivästä isoja mattoja. Niitäkin on tarjolla, mutta pääpaino on pienemmissä matoissa, joita saa nyt todella halvalla.

Poistopäivään ovet ovat avoinna kello 12-19 ja valinnanvaraa riittää. – Vaikka kävijöitä on paljon, niin tavaraa on vielä paljon enemmän.

Mattoja Karvalasta kautta maailman

VM Carpetilla on noin 30 työntekijää ja tuotanto tapahtuu kokonaisuudessaan Karvalassa. Valtaosin matot valmistetaan kokonaan itse, mutta osa tuodaan ulkomailta puolivalmiina. Suomessa VM Carpet on jo käsite kautta maan ja vientimaitakin on kymmenittäin, tärkeimpänä niistä Yhdysvallat.

Viennin osuus myynnistä on kuitenkin vain kymmenen prosentin luokkaa, mutta silti joukkoon mahtuu varsin mielenkiintoisiakin vientikohteita. Esimerkiksi tanskalainen desing -huonekaluja valmistava Carl Hansen on ottanut mallistoonsa mukaan kaksi VM Carpetin mattoa!

Kasvua yrityksessä haetaan projektipuolelta. Siellä kohteina ovat julkiset tilat, hotellit ja ravintolat. Niiden myötä myyntiin on tullut muun muassa mielenkiintoiset tekstiililaatat, joiden avulla voidaan vaivattomasti toteuttaa kokolattiamatot niin, että jos mattoon tulee kulumaa tai tahroja, joita ei voida poistaa, koko maton uusimisen sijaan voidaan vaihtaa vain yksi pieni pala.

Kokolattiamatot ovat pikkuhiljaa palaamassa myös suomalaisiin koteihin, etenkin makuuhuoneisiin. Nykyiset kokolattiamatot ovatkin aivan jotain muuta, kuin vuosikymmeniä sitten lähes joka kodista löytyneet pölynkerääjät.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät