-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Paalijärvellä patikoidaan taas koko perheen voimin!

Koko perheen patikointipäivä Paalijärven Patikka järjestetään jälleen koronavuosien jälkeen sunnuntaina 29.5. kello 9-14.

Aikaisemmin patikka on järjestetty keväällä 2018 sekä 2019, molemmilla kerroilla mukana oli yli 200 osallistujaa niin läheltä kuin kaukaakin!  Nyt on viimein taas aika kokoontua Paalijärven luonto- ja patikointireitille nauttimaan keväästä ja mukavasta tapahtumasta yhdessä vaikka koko perheen kanssa!

MAINOS

Lähtöpaikkana on Paalijärven tanssilava, josta löytyy myös kahvio. Alavoli järjestää paikalla alkujumpan ja veryttelyt tasatunnein alkaen kello 9, joten matkaan voi lähteä itselleen sopivana ajankohtana. Laavuilla, joita reitin varrella on kolme kappaletta, on tulet ja mehutarjoilua.

Patikkatapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Tapahtuma tarjoaa hyvän tutustumismahdollisuuden tähän hienoon patikkapolkuun myös kauempaa tulijoille, joten nyt kannattaa lähteä mukaan patikoimaan!

Reittivaihtoehtoja on 2,8 kilometrin mittaisesta aina 22 kilometriin saakka. Pisimmän reitin alussa on jyrkkää nousua Eteläpään kallioille, mistä avautuu näkymä järvelle. Kivenpesänkallion laavun kohdalle saavuttaessa lähdetään kulkemaan rengasreittiä, jonka pituus on noin 20 kilometriä.

Matkalla kuljetaan mm. Pirkkalannevalle, jossa on reitistön pisin yhtäjaksoinen pitkospuuosuus. Ryssänmäeltä suunnataan Paalivuoren näkötornille. Näkötornin juurella on laavu.

Paalivuorelta laskeudutaan Rimmiin ja kuntoradan pysäköintipaikkaa lähestyttäessä laskeudutaan toinen jyrkkä mäkirinne Kapernaumiksi nimetyssä paikassa. Pietarsaarennevalla on toiseksi pisimmät pitkospuut reitillä metsämaisemien ja harjujen jälkeen saavutaan Myllypurolle, jossa aikanaan on ollut viljamylly.

Matkan loppuosa kulkee mm. Puntosenmäen ja Huosiaanmaanharjun kautta takaisin aloituspaikkaan.

Hyviä reittejä retkeilijöille Paalijärven luonto- patikointireitillä on mm. tanssilavalta kivenpesäkalliolle ja takaisin 2,8 kilometriä, lavalta ryssänmäelle ja takaisin 10,6 sekä lavalta näkötornille ja takaisin 16,6 kilometriä.

Tapahtumaa järjestävät Paalijärven Kyläyhdistys, Alavoli, Alajärven kaupungin liikuntapalvelut ja Alajärven Latu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät