Koronatilanne helpottanut hieman Järvi-Pohjanmaalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan alueella koronatilanne on mennyt hieman parempaan suuntaan ja tartuntamäärät ovat laskeneet tasaisesti. Pieniä muutoksia Järvi-Pohjanmaan alueen koronaohjeistuksiin on tullut voimaan 23.5.

Isoin muutos on se, että Järvi-Pohjanmaalla vielä käytössä olleesta perhekaranteenikäytännöstä luovutaan.

MAINOS

Jos yksi perheenjäsen saa koronatartunnan, on muidenkin perheenjäsenten syytä välttää perheen ulkopuolisia kontakteja, mutta esimerkiksi oireettomat perheenjäsenet voivat mennä kouluun tai päivähoitoon.

Työssäkäyvät oireettomien perheenjäsenille suositellaan etätyötä, mutta jos se ei ole mahdollista, voi työpaikalle voi mennä. Tällöin suositellaan FFP-suojaimen käyttämistä ja esimerkiksi taukojen porrastamista.

Koronatestausta viikonlopun ajalta tullaan myös supistamaan: jatkossa viikonloppuisin drive-in koronatestausta suoritetaan ainoastaan sunnuntaisin. Heikkokuntoisilta potilailta koronatestejä toki saatetaan ottaa kiirevastaanotolla lääkärin arvion perusteella.

Jos koronapositiivinen henkilö joutuu olla työstä pois, hänen on edelleen hakeuduttava terveydenhuollon testiin. Kun tulos positiivisesta koronalöydöksestä ilmoitetaan testissä käyneelle, todistus työstä poissaoloon pyydetään ensisijaisesti työnantajan ohjeiden mukaisesti.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella asuvat henkilöt voivat saada todistuksen Järvi-Pohjanmaan perusturvan chat-vastaanoton kautta.

Järvi-Pohjanmaalla on laajennettu ryhmiä, jotka voivat hakea neljännen rokoteannoksen.
Järvi-Pohjanmaan alueella annetaan koronarokotuksia keskiviikkona 1.6. Rokotusajan voita varata soittamalla numeroon 06 2412 7800. Puhelinnumerossa toimii takaisinsoittojärjestelmä. Ajan voit varasta lähimpään toimipisteeseen.

Jokaisessa toimipisteessä rokotusaikoja annetaan myös sähköisellä ajanvarauksella hyvis.fi.

MAINOS
Edellinen artikkeliAsumista ja hyvinvointia -messut kokosivat kansan yhteen kahden pitkän koronavuoden jälkeen
Seuraava artikkeliIII-Perjantai-Pinkaisut pinkaistiin Vimpelissä