-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Pulkkinen tekniseksi johtajaksi Vimpeliin

Vimpelin kunnanvaltuusto valitsi maanantai-illan kokouksessaan teknisen johtajan virkaan seinäjokelaisen insinööri (amk) Jarno Pulkkisen.

Virkaan oli viisi hakijaa, joista yksi ei täyttänyt hakukriteerejä, koska hänen tutkintonsa ei ollut valmis haun aikaan. Yhdellä hakijalla ei ollut virkaan soveltuvaa tutkintoa. Lisäksi yksi hakija veti hakemuksensa pois kesken hakuprosessin.

MAINOS

Kunnanhallitus oli päättänyt viime maanantaina teknisen johtajan tehtäväkohtaiseksi palkaksi 5122,71 euroa kuukaudessa.

Kuusihenkinen haastattelutyöryhmä oli kutsunut haastateltavaksi kolme virkaa hakenutta, joista yksi perui saapumisensa ja veti hakemuksensa pois.

Kunnanvaltuuston jäseniä varten järjestettiin vielä uusi haastattelu, jossa olivat mukana Jarno Pulkkinen ja kurikkalainen rakennusinsinööri (amk) Matti Hakola. Tilaisuudessa oli läsnä 12 valtuutettua, yksi varavaltuutettu ja yksi kunnanhallituksen jäsen.

Hyvinvointisuunnitelmalle vihreää valoa

Vimpelin teknisen johtajan virka tuli haettavaksi sen jälkeen, kun virkaa vuodesta 2017 hoitanut Ville Karjalainen ilmoitti irtisanoutumisestaan. Tekninen johtaja vastaa toimialansa toiminnasta sekä johtaa ja kehittää toimintaa kunnanhallituksen, kunnanjohtajan ja lautakunnan alaisuudessa.

Tehtäviin kuuluvat myös rakennustarkastajan ja Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n teknisen isännöitsijän tehtävät. Teknisessä lautakunnassa esittelijänä toimiva tekninen johtaja vastaa myös muiden muassa talousarvion investointikohteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja valvonnasta.

Valtuusto hyväksyi laatuaan ensimmäisen maakunnallisen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman. Suunnitelma on voimassa tästä vuodesta vuoteen 2025. Suunnitelman tarkoituksena on yhdistää alueen toimintatapoja ja tavoitteita lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma on yhden tai useamman kunnan yhteinen suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Suunnitelma on määritelty lastensuojelulaissa.

Muut asiat -pykälässä palattiin sekä kuntalaisia että luottamushenkilöitä puhuttaneeseen Aapiskujan väistötila-asiaan. Matti Latvala (Avoimuuden aika) esitti pientä happihyppyä asiassa, jotta siihen saataisiin aikaan linjaus valtuutetuilta.

Latvalan esitys ei saanut kuitenkaan taakseen yksimielistä valtuustoa, jotta asia voitaisiin ottaa käsiteltäväksi.

Valtuusto jatkoi kuitenkin väistötila-asian puimista välittömästi valtuuston kokouksen jälkeen iltakoulussa. Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vihjaisi valtuuston kokouksessa, että tiedossa saattaa olla muutama erilainen tapa ratkaista asioita.

Valtuuston aikaisemmin tekemän päätöksen mukaan Vimpelin esikoululaiset sekä perusopetuksen luokat ensimmäisestä neljänteen aloittavat syksyllä koulutaipaleensa yhteiskoulun yhteydessä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät