-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Yritykset tukevat junioripesäpalloa Vimpelissä

Vimpelin Vedon ja paikallisten yritysten yhteistyö junioripesäpalloilun harrastamisen helpottamiseksi jatkuu jo 36. vuottaan.

Juniorisponsorisopimusten avulla Vedossa pystytään pitämään junioreiden lisenssimaksut moneen muuhun seuraan verrattuna suhteellisen alhaisina. Tänä vuonna junioritoimintaa on tukemassa 23 yritystä. Juniorisponsorisopimukset allekirjoitettiin perjantaina.

MAINOS

Vedolla on tällä kaudella noin 250 lisenssipelaajaa. Pesäpalloliiton erilaisia koulutustutkintoja suorittaneita valmentajia on 30. Seura kannustaa valmentajia kouluttautumaan ja myös tukee kouluttautumista.

Lisäksi seura tekee junioripuolella yhteistyötä naapuriseurojen kanssa: Veteli Pesiksen väreissä pelataan poikien Superpesistä. Alajärven Ankkureiden väreissä vimpeliläisiä pelaa naisissa ja C-tytöissä.

Vimpelissä ei saatu kasattua E-tyttöjoukkuetta vähäisen pelaajamäärän takia ja halukkaille pelaajille etsittiin pelipaikat muista seuroista. Jatkossa Veto kehittää junioritoimintaansa palkkaamalla junioripäällikön opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotisessa projektissa.

Rakkaudesta lajiin

Koko maan mittakaavassa ainutlaatuinen juniorisponsorijärjestelmä mahdollistaa valtakunnan alhaisimpiiin kuuluvat kausimaksut.

Juniorijaoston puheenjohtaja Mikko Kivinen tietää, että joissakin seuroissa vanhemmat joutuvat maksamaanreilun kuukauden pesisharrastuksesta samansuuruisen summan verrattuna siihen, mitä vetolaisjunioreiden harrastuksesta maksetaan koko kaudessa.

Vuonna 1986 ensimmäisiä juniorisponsorisopimuksia olivat solmimassa muiden muassa Vimpelin Voima, K-Market Veto, Järviseudun Peruna ja Nelimarkan Leipomo. Myös Rauta Pyhälahti on ollut mukana alusta lähtien. Yrittäjä Petteri Pyhälahti sanoo yrityksensä olevan mukana tukemassa junioreita rakkaudesta lajiin.

– Urheiluseuran tukeminen kuuluu aika lailla perusvimpeläisen yrityksen toimintaan. Näen etuoikeutena pitää vimpeliläisiä nuoria kasvun tiellä.

Nelimarkan Leipomon varatoimitusjohtaja Perttu Nelimarkka sanoo, että on enemmän kuin itsestään selvä asia, että yritys ryhtyi tukemaan nuoria myös tänä vuonna.

Tänä vuonna juniorisponsorisopimukset Vedon kanssa ovat tehneet K-Market Veto, Lions Club Vimpeli, Rauta Pyhälahti, Nelimarkan Leipomo, Vimpelin Osuuspankki, Seinäjoen Rengaskeskus, Vimpelin Voima, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Vimpelin Listapalvelu, Vimpelin apteekki, Rahtirollo, Tikli, Maatalousyhtymä Veljekset Herrala, Atria, Eurosteri, Järvisetu, Ruukki, Järviseudun Peruna, Vimpelin Vapari, Oma Säästöpankki, Vimpelin Teollisuusmaalaus, Voima-Asennus ja Tekova.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät