-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Touko siunattiin Soinissa lempeässä kevätsäässä

Eläkeliiton Soinin yhdistys ja Soinin seurakunta järjestivät viime viikolla perinteisen toukosiunauksen leppeässä kevätsäässä Suvivirren kaikuessa.

Tämä juhlava kevään hetki veti paikalle jälleen kerran runsaasti yleisöä kokemaan yhdessä sen, miten uusi kasvu sai Taivaan isän siunauksen.

MAINOS
Vs. kirkkoherra Hannu Lehtonen siunasi kevään kylvöt muistuttaen siitä, että ruoka tulee Jumalan siunauksesta ja Taivaan isän lahjana.

Vs. kirkkoherra Hannu Lehtonen totesi, että siunaus on hieno sana kuvastaen hyvää sekä muistuttavan siitä, miten kaikki on kiinni Jumalan siunauksesta.

– Tässä hetkessä mieleeni nousee toisenkin tutun virren sanat, Soi kunniaksi Luojan. Sen sanat ovat meille tuttuja jo lapsuudesta ja sen sanoma on osa Suomen kansan historiaa. Olemme kokeneet niin hyviä kuin vaikeitakin aikoja.

– Ukrainan sota on tuonut taas mieleemme omaa historiaamme ja olemme myös muistaneet, että edes ruoka ei ole itsestäänselvyys. Kirkkomme vieressä on katovuosien muistomerkki tästä muistuttamassa.

Lehtonen totesikin, että vaikka ruokaa saa kaupasta ja sähköä töpselistä, niin meidän pitää tietää, mistä ruoka todella tulee ja ymmärtää, että se tulee Jumalan siunauksesta ja Taivaan isän lahjana.

– Toukosiunaus muistuttaa meitä siitä, mitä kaikkea hyvää saamme Taivaan isältä, ja että muistaisimme kiittää, koska kyse ei ole itsestäänselvyydestä. Se kaikki on Taivaan isän hyvyyttä.

Toukokylvön suorittivat viimevuotiseen tapaan Seppo Saarinen ja nuori isäntä Heikki Laitila.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät