Soinin vauvat juhlan keskipisteenä!

Soinin kunta ja MLL muistivat viime vuonna kuntaan syntyneitä vauvoja. Heitä oli kaikkiaan 15, mutta kaikki eivät päässeet paikalle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa juhlittiin vauvoja lasten näköisessä juhlassa, sillä kunta järjesti yhteistyössä MLL:n kanssa jo perinteeksi muodostuneen vauvajuhlan vuonna 2021 syntyneille soinilaisille lapsille.

Vauvoja Soinissa syntyi kaikkiaan 15, heistä 11 oli poikia ja neljä tyttöjä. Kaikki eivät juhlaan päässeet paikalle mukaan, mutta kaikille kunnan ja MLL:n lahjat varmasti löytävät tiensä perille.

MAINOS

Illan alussa tervehdyssanat lausui kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi asiaankuuluvasti ja tilaisuuden luonteeseen sopien eläinhahmoksi pukeutuneena. Johanna totesikin, että kunnanjohtajalle vauvajuhlat ovat varmasti yksi vuotuisista kivoimmista tapahtumista, joihin saa virassaan osallistua.

– Lapset ja nuoret ovat tärkeässä roolissa kuntastrategiassa, Johanna sanoi ja muistutti niistä lukuisista asioista, joita Soinissa on tehty lapsiperheiden hyväksi. Tähän lukeutuvat muun muassa vauvaraha, ilmainen varhaiskasvatus sekä pienet ala-asteen luokkakoot.  

Soinissa panostetaan myös muuten lasten viihtyvyyteen, sillä päiväkodin piha on parhaillaan remontissa ja myös koulun pihaan on remppaa tulossa.

Lapsiperheiden arkeen Johanna antoi hyvän muistutuksen. Vaikka päivät voivat joskus tuntua pitkiltä, niin vuodet menevät nopeasti. Kannattaakin nyt nauttia kaikista hyvistä hetkistä, joita tähän aikaan mahtuu.

MLL Soinin sihteeri Liisa Valkealahti kertoi paikalle kokoontuneille vanhemmille MLL:n periaatteista, jossa lapset ovat tärkein arvo. Puheenjohtaja Marika Vähäsoini puolestaan kertoi paikallistoiminnasta, josta suosituin on perhekahvila. Sitä pidetään vuoroviikoin seurakunnan kanssa torstaisin kello 10-12.30, MLL:n vuorolla nuopparilla ja seurakunnan vuorolla seuriksella.

Tapahtumissa on vaihtelevaa ohjelmaa ja ruokailumahdollisuus pienellä maksulla. Kesätauon jälkeen perhekahvilatoiminta käynnistyy taas syksyllä.

MLL:n leikkikenttä päiväkodin vieressä on kaikkien lasten vapaassa käytössä ja joka vuosi myös joitain leikkivälineitä sinne uusitaan. Kesäksi on luvassa myös lastentapahtuma, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Juhla järjestettiin kirjastolla ja sen puolesta kirjastonjohtaja Suvi Hokkanen kertoi, että kirjastoon voi tulla pientenkin lasten kanssa, ääntäkin kirjastoon mahtuu. Lasten kirjoja lainatessa sitäkään ei tarvitse kamalasti jännittää, että niiden kanssa kävisi kotona vahinko, koska lasten kirjat on hankittu lainattavaksi. Jos vahinko sattuu, kirjasto katsoo voiko kirjan kunnostaa vai hankitaanko uusi.

Kirjasto- ja palveluosaaja Tarja Kivinummi piti tämän jälkeen lapsille pienen satuhetken ja tämän jälkeen vauvat perheineen saivat lahjansa ja pienten soinilaisten jalanjäljet ikuistettiin pahvitauluun.

Juhlan lopussa nautittiin täytekakkukahvit ja tarjolla oli myös juhlavieraille sopivaa mutusteltavaa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliUusi hieroja aloittaa FitFactoryssa
Seuraava artikkeliMaakuntavisa – Eksyitkö sinäkin Etelä-Pohjanmaalle?