11.5 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Lehtimäen Ränkiviikko tulee monipuolisella ohjelmalla

Lehtimäellä on kevään aikana suunniteltu jälleen perinteistä Ränkiviikkoa, joka ohjelma on tämänhetkisen suunnittelun valossa muodostumassa varsin mielenkiintoiseksi. Ohjelmassa pyritään tarjoamaan jokaiselle jotain. Aikaisempaa enemmän on otettu huomioon lapsia.

Kun ränkirokkia ei ole, järjestetään Mäkihallilla ränkitanssit. 9.7. myynnissä ja lihakeittoa ja kahvia ja munkkirinkilöitä.

Ränkiviikkoa vietetään 4.-10.7. ja alustavan ohjelman mukaan maanantaina 4.7. kello 13 on luvassa viikon avausluento ”Sakastin seinät salat”.

MAINOS

Heikki Honkola on selvittänyt sakastin seinässä olevat nimikirjoitukset, joihin liittyy mielenkiintoisia tarinoita. Tilaisuuden järjestää EL-Lehtimäki.

Samana iltana kello 18 on Kesäillan pyöräily Kirkonkylän nuorisoseuralta nuorisoseuran järjestämänä.

Tiistaina 5.7. on nuorisoseuralla perinnepäivä. Myynnissä on ohrapuuroa, mummon maustekakkua, nisupitkoja, Hanna-tädin keksejä ja karjalanpiirakoita. Salin puolella on nähtävillä vanhoja esineitä museolta. Päivän järjestää Nuorisoseura.

Kello 18 pidetään Eläkeyhdistyksen järjestämä yhteislauluilta opiston pihapiirissä Heikki Jokiahon, Heikki Keisasen ja pelimannien johdolla.

Keskiviikkona 6.7. kello 12 on Ränkibingo Ikioman järjestämänä nuorisoseuralla ja kello 18 Fagerkulla festivaalit Festitiimin järjestämänä.

Torstai 7.7. on kalastuspäivä, tuolloin LeUK järjestää laiturionginnan Suninsalmella iltapäivällä. Kello 18  on Ränkiviikon maastopyöräily Valkealammella, jonka järjestää vuokrapyörät.fi.

Illalla on luvassa myös Kepeitä lauluja kesäiltaan -laulelmailta Valkealammen lavalla, Jari Mäenpään &kumppaneiden tahdittamana.

Perjantaina  8.7. kello 13 on hautausmaakävely uudella hautausmaalla ja musiikkihetki kirkossa. Järjestäjinä ovat EL-Lehtimäki ja Jari Mäenpää.

Kello 18 voi tutustua uudelleen ”Sakastin seinän saloihin” – tuolloin on Heikki Honkolan luento uusintana, jotta myös työssäkäyvät ehtivät mukaan.

Kello 20 lauletaan Ränkikaraokea Ravintola Kalossissa.

Lauantai 9.7. on varsinainen Ränkipäivä. Markkinat on luvassa kello 10 alkaen. Kello 11.15 ja 13 esiintyy mestarikansanlaulaja Jussi Asu. Kello 12 juhlapuheen pitää yrittäjä Anne Murto. Hän on matkailuyrittäjä Kuusamosta, jolla on vahvat lehtimäkeläiset juuret.

Kello 12.30 kuullaan Lehtimäen mieskuoroa ja Leijonat jakavat pyöräilykypärät, vuoden kulttuuri- ja urheilupalkinnot sekä arpovat yhden puuvajan ja huutokauppaavat toisen.

Eläkeyhdistys järjestää TonkKumin Lehtimäen mestaruuskisat markkinoilla. Kisassa heitetään nännikumeja 40 litran maitotonkkaan neljän metrin etäisyydeltä.

Lapsille on luvassa Vekaran liukumäki ja pienimmille intiaanipomppulinna. Taikuri Riesa Pelle esiintyy kello 11.30 ja 12.45 ja tekee esitysten välillä ilmapalloista hahmoja lapsille.

Illalla kello 20.30 tanssitaan Ränkitanssit Mäkihallilla, tahdit takaa Reijo Niemisen orkesteri solistina Kari Vähäkyttä. Tanssit järjestää EL-Lehtimäki.

Sunnuntaina 11.7. kello 13 jumalanpalvelus järjestetään kotiseututalolla, jonka jälkeen kirkkokahvit ja kotiseutujuhla ja näkötornilla ”avajaiset”. Päivän ohjelmasta vastaa Lehtimäki-Seura.

Tuula Jokiaho


sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät