Paavolan koulun vanhempaintoimikunta kannustaa opiskeluun ja yhteistyöhön

Paavolan koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Silja Mäntyniemi toteaa, että toimikunta on kuulevina korvina vanhempien ajatuksille ja järjestää jatkossa toimintaa yhdessä koulun kanssa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuluvana lukuvuonna on Paavolan koulun vanhempaintoimikunnan toimintaa viritelty muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen uudelleen.

Vanhempaintoimikunnan puheenjohtajana on Silja Mäntyniemi. Kahdeksanjäseniseen toimikuntaan kuuluvat lisäksi Aino-Maija Ojala, Jani Kantonen, Anna Lahdenmäki, Carmen Koivisto, Marko Mäkiranta ja Sanna Penninkangas sekä opettajajäsenenä Päivi Kuhalampi.

MAINOS

Paavolan koulun vanhempaintoimikunta virisi liikkeelle rehtorin ajatuksesta. Kuhalammen mukaan uusissa opetussuunnitelmissa on suositus siitä, että jokaisessa koulussa olisi hyvä olla joko vanhempainyhdistys tai – toimikunta.

Mäntyniemi toteaa, että toimikunta on kuulevina korvina vanhempien ajatuksille ja järjestää jatkossa toimintaa yhdessä koulun kanssa. Toimikuntaa kuullaan myös kouluun liittyvissä päätöksentekotilanteissa.

Vanhempaintoimikunta jakoi tänä keväänä tsemppistipendit ensimmäisen kerran.

Taakse jääneen koronavuoden aikana ei ollut juurikaan mahdollisuuksia yhteisen toiminnan järjestämiseen, niinpä toimikunta ideoi kannustusmuistamisten jaon.

– Sellaisia oppilaita pitäisi huomioida, jotka ovat yritteliäästi ja sitkeästi vahvistaneet oppimisen taitojaan ja edistyneet koululaisen taidoissaan hyvin, Mäntyniemi kiteyttää.

Kuhalammen mukaan tsemppistipendien tarkoituksena on kannustaa säännölliseen opiskeluun ja koulunkäyntiin. Hän kokee, että stipendillä voi olla yllättävän iso merkitys koulu-uraa ajatellen sekä saajalle että motivaation lisääjänä myös luokkakavereille.

Tsemppistipendeihin on pyydetty lahjoitukset paikallisilta yrittäjiltä. Mäntyniemi toteaa kiitollisena, että yritykset lähtevät hyvin mukaan, kun heitä lähestytään hyvällä asialla.

Ensi syksynä toimikunta osallistuu koulun tukena vanhempainillan järjestelyihin. Tsemppistipendien jakamista on myös tarkoitus jatkaa keväisin lukuvuoden päättyessä.

Toimikunta korostaa koulun ja huoltajien yhteistyön tärkeyttä. Jaettu asiantuntijuus, luottamus puolin ja toisin sekä yhteisöllisyyteen pyrkiminen on tärkeää oppilaiden, huoltajien ja koulun opetustyön tukemisessa.

Mäntyniemi näkee toimikunnan eräänä siltana vanhempien ja koulun välillä. Paavolan koulu on iso koulu, ja nykyisin jo melko monikulttuurinen, vanhempaintoimikunnan toive on, että vanhemmille vahvistuu entisestään tunne yhteisestä kasvatuskumppanuudesta.

Paavolan koulun stipendilahjoitukset mahdollistivat: Japo, Liljamon Optiikka, Finnkatsastus, Alajärven Optiikka, Paapo, TerapiaMessi, Alvariini, Coronaria, Habs kuntoutus ja Verso kuntoutus.

MAINOS
Edellinen artikkeli60 vuotta toimintaa – Lehtimäen Kirkonemänniltä uudet messukasukat ja stolat Lehtimäen juhlivaan kirkkoon
Seuraava artikkeliMaijantytär -kirja kertoo tarinan sitkeästä soinilaisesta naisesta