1 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Paapon käsityöleirillä syntyi kaunista ja kivaa lasten omin käsin!

Käsityöliike Paapoon Alajärven Paavolantorille kokoontui kesäloman alkupuolella 11 lasta nelipäiväiselle käsityöleirille, jossa itse tekeminen oli niin isossa pääosassa, että leikkien sijaan muksut valitsivat mieluummin käsitöiden tekemisen – leikit ehtivät odottaa!

Kässäleirille mukaan päässeet tytöt olivat iältään pääasiassa alakouluikäisiä, vanhimmat 11 -vuotiaita, mutta hyvin porukassa pärjäsi myös kuusivuotias.

MAINOS
Käsitöiden tekemisen keskityttiin huolella, mutta samalla hauskaa pitäen!

Leiri järjestettiin ensimmäisen kerran enemmän pajatyyppisenä jo viime kesänä, mutta nyt kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa useamman päivän leirille. Tulijoita olisi ollut enemmän kuin voitiin ottaa, sillä leiriä ohjanneet ja sen ideoineet Paapon Niina Hallila ja Sari Puranen halusivat, että jokaista mukana olevaa lasta ehdittäisiin ohjata kunnolla.

Leirille osallistui lapsia paitsi Alajärveltä, aina Espoosta ja Nivalasta saakka. Somen kautta moni tuntee Paapon kauempanakin ja kun lapset saapuvat tänne mummolaan, he pystyivät samalla osallistumana leirille.

Päivän ohjelmaan kuului monenlaisten kivojen käsitöiden tekemistä, kuten oman nimilapun, seinävaatteen, saunatontun ja kepparin tekemistä! Maukkaat välipalat saatiin kahvila Helmistä ja välillä myös leikittiin. Leikit olivatkin osallistujien mielestä kivoja, mutta kaikkein parasta oli silti tekeminen ja se, että leiriltä sai uusia kavereita!

Leirille osallistuneet lapset kertoivat muutenkin harrastavansa käsitöitä ja äiditkin harrastavat niitä. Käsityöt ovat kiva harrastus!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät