Osa seututeistä muutetaan etuajo-oikeutetuksi Etelä-Pohjanmaalla

899
Seututeiksi muutettavia teitä ovat mm. tie Vimpelistä Veteliin ja Lehtimäen Kirkonkylästä Mäyryyn ja edelleen Veneskoskelle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella asetetaan muutamia seututeitä etuajo-oikeutetuiksi vuoden 2022 aikana. Tällaisia teitä ovat esimerkiksi pitkät yhtäjaksoiset seututiet, joissa on 100 kilometriä tunnissa olevia nopeusrajoitusosuuksia.

Alueellamme tällaisia teitä ovat tie Vimpelistä Veteliin ja Lehtimäen Kirkonkylästä Mäyryyn ja edelleen Veneskoskelle.

MAINOS

Lisäksi etuajo-oikeutetuksi tullaan merkitsemään seututiet, jotka toimivat moottoritien rinnakkaisina teinä.

Nykyisin valta- ja kantatiet ovat etuajo-oikeutettuja, joka tarkoittaa sitä, että risteävältä tieltä tuleva liikenne on väistämisvelvollinen etuajo-oikeutettuun tiehen nähden. Etuajo-oikeus määritetään erikseen maantielle asetettavalla liikennemerkillä Etuajo-oikeutettu tie ja päätetään liikennemerkillä Etuajo-oikeuden päättyminen.

Maanteiden risteykset eivät ole muutoinkaan tasa-arvoisia. Etuajo-oikeutetuksi merkityillä maanteillä ajoradalle pysäköinti on kiellettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että reunaviivojen sisäpuolelle ei saa pysäköidä. Pysäköintikielto koskee myös puunkuormausta ajoradalla reunaviivojen sisäpuolella.

Liikennemerkkien lisäys- ja muutostyöt toteutetaan loppukesän ja syksyn aikana alueemme hoitourakoissa. Kyseiset muutokset parantavat myös liikenneturvallisuutta, sillä mahdolliset yllättävät esteet ajoradalla häviävät.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa