0.2 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Veto ja Ankkurit hyvässä kiidossa

Sekä miesten Superpesiksessä pelaava Vimpelin Veto että sarjaporrasta alempana pelaava Alajärven Ankkuritpesis siirtyivät pienelle juhannustauolle hyvistä asetelmista.

Ennen taukoa sarjaa johtanut Veto on kuulunut sarjan kärkikaartiin alusta lähtien ja oli voittanut kaikki kotiottelunsa. Ankkurit oli puolestaan alkukaudesta Ykköspesiksen keskikastin yläpäässä, mutta on pystynyt kohentamaan sijoitustaan ja lähtee kohti kuun vaihdetta nelossijalta.

MAINOS

Juhannuksen jälkeen Veto saa tiistaina vastaansa Kempeleen Kirin. Ankkurit matkaa keskiviikkona Jyväskylään Lohen vieraaksi. Lauantaina Ankkurit kohtaa Kitrolla Haapajärven Pesä-Kiilat.

Kärkiainesta

Veto sai ennen kauden alkua nelospaikan pelinjohtajien ennakkorankingissa. Joukkue on ennen tiistaita kärsinyt vain yhden tappion, Pattijoella supervuoroon edenneen ottelun. Kärkipään joukkueista ennakkorankingin ylivoimainen ykkönen Manse PP on vielä kohtaamatta.

Pelinjohtaja Tomi Niskasella riittää reserviä heittää huipputekijöitä sekä sisä- että ulkopeliin. Tositoimissa on nähty 17 pelaajaa.

Lukkari Teemu Kinnunen on lunastanut paikkansa Veto-nipussa ja taktisella oveluudellaan saanut monta voittavaa ulkopelisuoritusta ja toiminut omalta osaltaan voiton takuumiehenä. Ulkopelissä Vedolla on monta muutakin lujaa lenkkiä – esimerkkeinä Severi Lassila, Matias Rinta-aho ja Elmeri Anttila.

Veto sai täksi kaudeksi maan ehdottomaan kotiuttajaeliittiin kuuluvan Jukka-Pekka Vainionpään. ”Jukkiksen” kumura on pudonnut useasti otolliseen maaperään. Vedon kannattajien keskuudessa kannettiin kauden alla pientä huolta siitä, kuka hoitaa etenijän tehtäviä Teemu Isokedon siirryttyä Kempeleen Kiriin.

Mikko Vihriälä, Olli Heikkala, Mikko Kanala ja Aleksi Lassila ovat liikkuneet liukkaasti kotitaipaleella. Ennen pientä hengähdystaukoa Veto oli tehnyt Superissa eniten juoksuja.

Ankkureilla yllätysmahdollisuus

Ykköspesiksessä tämänhetkisen kärkikaksikon muodostavat Oulun Lippo ja Kouvolan Pallonlyöjät. Ylemmät pudotuspelit minimitavoitteekseen asettanut Ankkurit on pelannut kaksi ottelua kouvolalaisia vähemmän.

Pelinjohtajien ennakkorankingissa sinikeltaisten arvioitiin sijoittuvan sarjassa kuudenneksi. Ankkurit on osoittanut potentiaalinsa, sillä se on jauhanut sarjassa kolmanneksi eniten kolmostilanteita ottelua kohti – enemmän kuin Lippo tai KPL.

Juha-Matti Jaatisen ja Jaakko Kultalahden suojattien hyvät otteet eivät ole kuitenkaan saaneet pesiskansaa vielä liikkeelle, sillä kotiotteluiden katsojakeskiarvo on sarjan toiseksi heikoin, 224.

Kahden Ykköspesis-pelinjohtajan ennakkoranking-papereissa Ankkurit nostettiin yhdeksi sarjan yllättäjäjoukkueeksi. Ankkureiden kokenutta kaartia edustava Nestori Yli-Sissala oli yksi pelinjohtajien ehdokas Ykköspesiksen Vuoden pesäpalloilijaksi. Hän on siirtänyt etenijöitä ykköseltä kakkoselle ja kakkoselta kolmoselle 75 prosentin teholla. Yli-Sissalan kärkilyöntiprosentti on 55,21.

Ankkureiden Lauri Ihamäki oli puolestaan niiden pelaajien joukossa, joista Ykköspesiksen pelinjohtajat veikkasivat kauden alla sarjan yllätyspelaajaa. Ihamäki on lyönyt ennen keskiviikkoa kymmenessä pelaamassaan ottelussa kymmenen juoksua ja tuonut yhden.

Ihamäki oli avainasemassa Ankkureiden viime kotiottelussa, jossa kukistui Loimaan Palloilijat. Hän löi Ankkureiden seitsemästä juoksusta kolme.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät