1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Tuomas Liikala Voiman ruoriin

Ähtäriläinen sähköinsinööri Tuomas Liikala on valittu Vimpelin Voima Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Vimpeliin Liikala siirtyy Koillis-Satakunnan Sähkön huolto- ja kunnossapitopäällikön tehtävistä.

Tuomas Liikalalla on monipuolinen työkokemus sähköalan suorittavista työtehtävistä. Työuransa hän aloitti Koillis-Satakunnan Sähkön verkostoasentajana. Hän kertoo tehneensä kymmenen vuoden ajan muiden muassa maakaapelointia ja pylväsasennuksia.

MAINOS

– Kun minulla oli noin yhdeksän vuotta työkokemusta, rupesin miettimään, että alan töitä voisi tehdä toiseltakin kantilta. Tampereen ammattikorkeakoulussa oli mahdollisuus sähköinsinöörin opintoihin monimuotokoulutuksena.

Liikala suoritti normaalisti neljä vuotta kestävät opinnot kolmessa ja puolessa vuodessa.

Asentajakokemus auttaa

Sähköinsinöörin paperit saatuaan Liikalan tehtävät muuttuivat aluekoordinaattorin tehtäviksi, jotka pitivät sisällään esimerkiksi työnjohtoa, materiaalinhallintaa ja järjestelmien ylläpitoa.

Koillis-Satakunnan Sähkön huolto- ja kunnossapitopäällikön tehtäviä hän teki samanaikaisesti aluekoordinaattorin tehtävien kanssa.

– Pystyn ammentamaan uudessa tehtävässäni asentajakokemustani eli tiedän, mitä kentällä tehdään.

Vimpelin Voimaan hän hakeutui mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen ja uusien haasteiden innoittamana. Toimitusjohtajan pestin Tuomas Liikala kertoo ottavansa vastaan avoimin mielin.

– Odotan, että pääsen tutustumaan henkilökuntaan, yritykseen ja yrityksen toimintatapoihin.

Vimpelin Voimaan solahtamista Liikalan osalta helpottanee se, että hän tuntee paikkakunnan entuudestaan.

Liikalan isän juuret ovat Vimpelin Pokelassa ja Tuomas Liikala kertookin viettäneensä paljon vapaa-aikaansa Vimpelissä. 31-vuotias Liikala kertoo harrastavansa jääkiekkoa Ähtärin Kiekko-Haukoissa, lenkkeilyä, pyöräilyä ja kalastusta.

Vimpelin Voima Oy on perustettu vuonna 1944. Yrityksen toimialaan kuuluvat sähkönmyynti ja sähköverkkotoiminta Vimpelin kunnan alueella.

Vimpelin Voiman tytäryhtiö Voima-Asennus harjoittaa puolestaan sähköasennustoimintaa ja sähkötarvikemyyntiä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Voima-Asennuksen toimipaikat sijaitsevat Vimpelissä, Lappajärvellä ja Ilmajoella.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät