0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Hot Club Lakeus tunnelmoi Onnintuvan piknikkonsertissa

Kesäloma on mukava aloittaa perjantaina 1.7. Lappajärven Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan kesäkonsertilla.

Illalla kello 19 viime kesän suosikkibändi Hot Club Lakeus konsertoi Onnintuvan pihamaalla piknikkonsertissa. Ohjelmistossa on reipasta ja tunnelmallista gypsy jazzia.

MAINOS

Gypsy jazz (gypsy swing, hot club jazz) syntyi 1930-luvulla Ranskassa romanikitaristi Jean ”Django” Reinhardtin toimesta. Django yhdisti musiikissaan aikakaudelle tyypillisen amerikkalaisen swing-musiikin harmoniaa ja rytmiikkaa, romanimusiikin kromatiikkaa ja tunteikasta tulkintaa sekä vaikutteita klassisesta musiikista, ranskalaisista chansoneista ja musette-valsseista.

Hot Club Lakeus soittaa perinteistä menevää gypsy swingiä kitaran, harmonikan ja kontrabasson tulkintoina. Ohjelmistosta löytyy myös perinteisten swingjazzien lisäksi gypsy-bossaa, -boleroa ja -valssia.

Harmonikkataituri Antti Purola tulkitsee tyylikkäästi myös joitakin tango- ja valssiteemoja Richard Gallianon tapaan. Ensiesityksen konsertissa saa Antti Purolan sävellys Tango Lappajärvi.

Hot Club Lakeus esiintyy poikkeuksellisesti triona. Kokoonpanossa soittavat nyt Hannu Lehto (kitara), Antti Purola (harmonikka) ja Harri Mattila (kontrabasso).

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Se on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen II toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät