Vimpeli uuteen yhteistyöhön

263
Chichibun pormestari Atsushi Kitahori (vas.) ja Kraatterijärvi Geoparkin edustaja Akira Yonetake iloitsevat Vimpelin ja japanilaiskuntien välillä viriävään, monitahoiseen yhteistyöhön.
Chichibun pormestari Atsushi Kitahori (vas.) ja Kraatterijärvi Geoparkin edustaja Akira Yonetake iloitsevat Vimpelin ja japanilaiskuntien välillä viriävään, monitahoiseen yhteistyöhön.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin kunta on tehnyt yhteistyösopimuksen viiden japanilaisen kaupungin kanssa. Tavoitteena on yhteisten kaupallisten etujen eristäminen, kulttuuritoiminnan vahvistaminen sopijakuntien ja niihin liittyvien Geoparkien välillä sekä yhteisten tieteellisten ja sosiaalisten hankkeiden käynnistäminen ja järjestäminen Geopark Chichibun ja Impact Crater Lake Geoparkin eli Kraatterijärvi Geoparkin alueilla.

Tulevaisuudessa Vimpelin ja japanilaisten yhteistyökaupunkien välillä järjestetään vierailuja, seminaareja, työpajoja ja retkiä. Opiskelijoille ja tohtoritutkijoille järjestetään ohjausta ja koulutusta Chichibun ja Kraatterijärvi Geoparkin alueella. Yhteistyötä viritellään kansalaistieteeseen ja elinikäiseen oppimiseen liittyvissä asioissa.

MAINOS

Monia mahdollisuuksia

Viime perjantaina solmitun yhteistyösopimuksen valmistelijoina toimivat Vimpelin kunta, Asteroid and Impactite Research Academy ja Chichibu Area Hospitality Tourism Corporation. Vimpelin kunta tekee yhteistyötä Chichibun kaupungin ja Yokozen, Minanon, Nagatoron sekä Oganon kuntien kanssa. Japanilaisosapuolen alue sijaitsee Tokion pohjoispuolella, Saitaman prefektuurissa. Chichibun alueen viidessä kaupungissa asuu yhteensä noin 100 000 ihmistä.

Sopimuksen allekirjoitus tapahtuu syyskuussa Japanissa, mutta sopimusta voidaan ryhtyä toteuttamaan jo aikaisemmin. Sopimuksen allekirjoittajina toimivat Chichibun pormestari Atsushi Kitahori ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Sopimus on osa Vimpelin uutta Smart Growth -strategiaa- Järkevän kasvun strategiassa muiden muassa alueen elinkeinoelämälle luodaan alustaa uusien innovaatioiden ja kaupallistettavien tuotteiden käyttöönottoa varten. Tätä tukee aiemmin Helsingin yliopiston kanssa tehty sopimus tutkimuksesta syntyneiden innovaatioiden hyödyntämisestä Järviseudulla ja Kuusiokuntien alueella. Vastuuhenkilönä on AIRA:n toimitusjohtaja Heikki Mäkipää.

Ensimmäinen yritystilaisuus järjestetään Vimpelin Pesisfestivaalien yhteydessä 16.7. kello kymmenen alkavalla tilaisuudella Vimpelin kunnantalolla. Vientiin tähtäävät yritykset voivat osallistua tilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä Business Finlandin ja Japanin Suomen suurlähetystön kanssa. Ennakkoilmoittautumisen vaativa tilaisuus pidetään suomen kielellä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa