Hevisaurus-huumaa Saarikentällä

1308
Ennen konsertin alkua yhtye ehti pysähtyä poseeraamaan Saarikentän jokisillalla. Riffi Raffi (vas.), Herra Hevisaurus, Milli Pilli, Komppi Momppi ja Muffi Puffi olivat iltapäivän odotetut vieraat.
Ennen konsertin alkua yhtye ehti pysähtyä poseeraamaan Saarikentän jokisillalla. Riffi Raffi (vas.), Herra Hevisaurus, Milli Pilli, Komppi Momppi ja Muffi Puffi olivat iltapäivän odotetut vieraat.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Saarikenttä muuttui lohikäärmeen ja dinosaurusten vauhdikkaaksi temmellyskentäksi lauantaina Hevisauruksen konsertissa. Lapsiperheistä koostunut yleisö Ja etenkin perheen pienimmät saivat haluamansa. Vimpelin Pesisfestivaalin oheisohjelmistoon kuuluneen konsertin järjestelyistä vastasi Vimpelin Yrittäjät. Saarikentälle myytiin ennakkoon 400 pääsylippua ja portilta reilut 200. Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Timo Vesala kertoi esiintyjäidean tulleen hallituksessa toimivalta Janne Metsälältä. Hallitus oli yksimielisesti ehdotuksen kannalla.

Hevisaurus on perustettu vuonna 2009 ja se on julkaissut kahdeksan studioalbumia. Kokoonpanoon kuuluu neljä dinosaurusta ja yksi lohikäärme. Hevisauruksesta on tehty musikaaleja ja nimikkoelokuva. Yhtye on palkittu kaksi eri kertaa lastenmusiikin Emma-palkinnolla.

MAINOS

Suosikkiyhtye livenä!

Ennakkoon tiedotettiin, että Saarikentän konsertti on samalla myös naamiaiset. Jossakin näkyi vilahtavan lohikäärmeen pyrstö, toisaalla näkyi Frozenin Elsa-mekko tai kimalteleva hattu. Alajärveltä Hevisaurusta katsomaan saapunut kuusivuotias Vilma Pohjoisaho oli valinnut asukseen vappujuhlia varten hankitun mekon. Kolmevuotias pikkuveli Elmo luotti Batman-paitaan.

Vilma ja Elmo Pohjoisaho tulivat suosikkiyhtyeensä konserttiin Alajärveltä.

Hevisauruksen musiikista tykkäävä Vilma valisti toimittajaa ennen keikkaa, että yhtyeen musiikki kivaa ja nopeaa.

– Suosikkini on Milli Pilli.

Elmo tykkää puolestaan Riffi Raffista ja Herra Hevisauruksesta.

Vilman kesään on kuulunut esimerkiksi uimakoulu. Ratsastusta harrastava tuleva ekaluokkalainen odottaa kovasti ponileirille pääsemistä.

Reipasta poljentoa

Konserttia pääsi seuraamaan sekä Saarikentän katsomosta että kentältä käsin. Innokkaimmat yhtyeen ystävät hakivat paikkansa lavan edestä jo hyvissä ajoin ennen alkutahteja. Ennen pesäpallokentälle siirtymistään kokoonpano pysähtyi Saarikentän jokisillalle poseeraamaan. Samaan aikaan yleisö jo huusi rytmikkäästi suosikkinsa nimeä ja vaati kokoonpanoa lavalle huutamalla yhtyeen slogania: Räyh.

Hevisaurus esitti yleisölle tuttuja kappaleita – esimerkkeinä Hirmuliskojen yö, Ugala bugala, Tahdon maitoo, Juranoid ja Viimeinen mammutti. Viimeinen mammutti on juraheviä esittävän bändin ystävän muistolle omistettu kappale. Laulun sanat olivat hyvin yleisön muistissa ja kappaleen jälkeen yhtye palkittiin raikuvilla aplodeilla.

Kitaristi Riffi Raffi ja muu yhtye soittivat itsensä yleisön sydämiin. Tässä on meneillään viime hetken verryttely ennen lavalle siirtymistä.

Jos yleisöä villitsi musiikki, myös Saarikentän alaravintola herätti mielenkiintoa. Hevisauruksella on monipuolinen fanituotevalikoima puuhakirjasta ja t -paidasta pehmohahmoihin ja repuista mukeihin. Kotiin viemisiksi sai ostaa myös CD-levyjä.

Musiikkia ja tarinoita

Aikuisille esiintyvät bändit voisivat ottaa Hevisauruksesta mallia siitä, miten välispiikeillä pidetään yleisön mielenkiinto yllä. Tarinoita kuunneltiin sen suuremmin hiiskumatta. Konsertin alussa Herra Hevisaurus halusi varmistaa, ettei yhtyeen jäsenten ulkomuoto pelota ketään. Ei pelottanut, viestitti yleisö.

– Ei meitäkään enää, vokalisti kertoi ja mainitsi, että joskus aikaisemmin aamutoimia tehdessään hän säikähti omaa peilikuvaansa.

Kitaristi Riffi Raffi ja muu yhtye soittivat itsensä yleisön sydämiin. Tässä on meneillään viime hetken verryttely ennen lavalle siirtymistä.

Rumpali Komppi Momppi avautui yleisölle edellisyöstään. Hän oli tullut yöksi Vimpeliin ja yritti nukkua Saarikentän katsomon alla. Oli kylmä, eikä pipoa löytynyt. Läheisen grillin roskiksesta löytyi onneksi foliota. Tuli lämmin ja Komppi Momppi lähti meteoriitin muodostaman Lappajärven rantaan ihailemaan maisemia. Hän paljasti saaneensa supersalaisen, ufoteknologiaan liittyvän viestin humanoidilta. Viestiin liittyi vuosimallia 2017 olevan Fordin korjaussarja.

– Se oli meidän humanoidi! Se asuu Pohjantähden takana ja pitää ihan omaa autokorjaamoa, valisti Herra Hevisaurus Tampereen murretta puhuvaa rumpalia.

Sitten polkaistiin käyntiin Avaruuden autokorjaamo -kappale. Ja villi meno jatkui.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa