8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Iivarinen ja Liikala kunniagalleriaan

Vuonna 2012 avattu Pesäpallon kunniagalleria saa uusia jäseniä. Kunniagalleriaan on kutsuttu kansallispelin ansioituneita toimijoita. Uusien jäsenten joukossa ovat myös Matti Iivarinen, Vesa Liikala ja Kalevi Luoma. Uudet jäsenet julkistettiin Tampereella Itä–Länsi-ottelun yhteydessä.

Pesäpallon kunniagalleria avattiin osana lajin 90-vuotisjuhlallisuuksia. Tuolloin gallerian ovet avautuivat 20:lle lajin parissa ansioituneelle, joiden valinta tehtiin pelillisin tai kentän ulkopuolisin ansioin. Seuraavat jäsenet nimettiin kaksi vuotta myöhemmin.

MAINOS

Ankkurit esillä

Maaningan Mahdin kasvatti Matti Iivarinen debytoi pääsarjatasolla Siilinjärven Ponnistuksessa. Hän voitti Alajärven Ankkureissa neljä mitalia, mukaan lukien suomenmestaruudet vuosina 1988 ja 1989. Itä–Länteen hänet valittiin 11 kertaa. Pelaajauraansa pidemmän pelinjohtajauransa Iivarinen huipensi Manse PP:n luotsina viime syksynä mestaruuteen saakka. Pelinjohtajana Iivarinen toimi 494:ssä miesten Superpesiksen ottelussa.

Vimpelin Vedon kasvatti Vesa Liikala saavutti menestystä kasvattajaseurassaan eri juniori-ikäluokissa. Aikuisissa menestys tuli naapuriseurassa. 12 Itä–Lännen mies voitti urallaan kahdesti etenijäkuninkuuden. Hänet valittiin Vuoden pesäpalloilijaksi vuonna 1994.

Vaihtolyöntispesialisti Kalevi Luoma aloitti uransa Alajärven Ankkureissa ja edusti myös Seinäjoen Maila-Jusseja ja Jyväskylän Kiriä. Hänet muistetaan yhtenä pesäpallohistorian ehkä tunnetuimpana vaihtolyöjätaiturina. Vuoden pesäpalloilijaksi vuosina 1977 ja 1984 valittu Luoma voitti urallaan yhdeksän SM-mitalia. Kärkilyöntitilaston ykkönen hän oli viisi kertaa, vuosina 1977–84.

Tuttuja nimiä

Kunniagalleriasta löytyvät vastedes sellaisetkin pesisväelle tutut nimet kuten Simo Eerikäinen, Jorma Pajunen, Aulis Paski, Pasi Pirinen, Tarja Pöntinen, Katja Saari, Antero Viherkenttä ja Unto Väisänen.

Pelikentillä ansioituneita uusia kunniagallerian jäseniä ovat myös Pasi Harvela, Erkki ”Pulla” Heikkilä, Marita Karhunen, Aino Liimatainen, Hannu Litmanen, Riitta Rajamäki, Timo Raussi, Henna Salmela, Marja Solakivi ja Pia Viertonen. Pesäpallotoimijoista kunniagalleriaan kutsuttiin Arto Ojaniemi ja Markku Pullinen. Molemmat ovat toimineet urallaan muiden muassa Pesäpalloliiton toiminnanjohtajana.

Virpi Poikelin

.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät