Pieniä teoksia, suuria elämyksiä

1294
Vimpeliläinen kuvataitelija Nina Nahkala toimii Pohjalaisen Taitelijaliiton puheenjohtajana.
Vimpeliläinen kuvataitelija Nina Nahkala toimii Pohjalaisen Taitelijaliiton puheenjohtajana.
Mainos[adrotate banner="3"]

Pohjalaisen Taiteilijaliiton vuosinäyttely MINI22 keskittyy nimensä mukaisesti pienikokoisiin taideteoksiin. Villa Väinölässä on elokuun 12. päivään saakka esillä on pienikokoista taideteosta 28:lta eri taiteilijalta. Esillä on yhteensä 76 teosta. Mukana on niin veistoksia, grafiikkaa, akvarelleja kuin guassi-, öljyväri- ja temperamaalauksiakin.

Pohjalainen Taiteilijaliiton vuosinäyttely on ripustettu ensimmäistä kertaa Villa Väinölään. Yhdistyksen jäsenet kokevat vuosinäyttelyn tärkeäksi tapahtumaksi. Näyttelyssä saa näyttää omaa osaamistaan taiteilijakollegoille. Yhdistyksen puheenjohtaja Nina Nahkala kuvailee vuosinäyttelyä vuoden huipennukseksi.

MAINOS

Mielenkiintoisia haasteita

Näyttelyn lähtökohtana oli teosten pieni koko. Maksimissaan 20x20x20-senttiset teokset heittivät haasteen taiteilijoille.

– Taiteilijat saivat toteuttaa omia ideoitaan koon kautta, kertoo Nina Nahkala.

PTL:n sihteeri Tuulikki Päällysaho kokee, että vuosinäyttelyn taiteilijat ovat käsitelleet kokoon liittyvää lähestymistapaa monipuolisesti.

– Tämä näyttely on virkistävä, uusi ulottuvuus omille teoksille.

Mini 22 -näyttelyssä voi ihastella esimerkiksi Teija Takalan lasiteoksia.

Johtokunnan jäsen Ritva Lindberg huomioi, että koko ei ole rajoittanut materiaalien käyttöä. Villa Väinölän seinistä löytyi seuraava haaste: seinien värit antavat teoksille oman lisänsä, sillä tausta ja teokset puhuvat keskenään.

– Näyttelyssä on paljon erilaisia teoksia, jotka ottavat itse paikkansa näyttelytilassa, pohtii puolestaan tekstiilitaiteilija Tuulikki Päällysaho, joka on tehnyt akryylimaalauksia ja käyttää taiteen tekemisessä paljon myös kierrätysmateriaalia.

Juhlavuosi tulossa

Pohjalainen Taiteilijaliitto on kolmen pohjalaismaakunnan alueella toimiva alueellinen kuvataiteilijoiden ammattijärjestö. Eero Nelimarkan perustama vuonna 1943 perustama järjestö edistää taiteilijoiden toimeentulon mahdollisuuksia ja tarjoaa taiteilijoille yhteisön. Yhdistys tiedottaa jäsenistölleen koulutuksista, näyttelyistä, residensseistä ja apurahoista.

Pohjalaisen Taiteilijaliiton toimijat valmistelevat parhaillaan yhdistyksen 80-vuotisjuhlanäyttelyä. Näyttely pidetään ensi vuonna Vaasassa ja se järjestetään yhteistyössä Vaasan Taiteilijaseuran kanssa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa