-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Maailmanmestaruudet Vimpeliin

Lauantaina alkaneet Vimpelin Pesisfestivaalit ovat päässeet hyvään vauhtiin. Maanantaina miteltiin pesäpallon pituusheiton maailmanmestaruuksista. Sarjoja oli neljä, ja jokaiseen saatiin vimpeliläinen voittaja. Finaali käytiin Vimpelin Vedon ja Hyvinkään Tahkon välisen miesten Superpesis-ottelun tauolla.

Pesisfestivaalien ensimmäisiin MM-tason finaaliin käytiin karsinta maanantaina. Jatkoon pääsi tyttöjen, poikien, naisten ja miesten karsintojen kolme parasta. Tytöissä finaali käytiin Elle Valavuoren ja Ronja Lammin kesken. Pesisharrastuksen viime viikolla aloittanut kymmenvuotias Ronja heitti kultamitaliin oikeuttaneen tuloksen 12,29 metriä. Pojissa nähtiin kovemman luokan tuloksia, kun finalisteista Jooa Tuomela heitti 48,58, Lauri Haverinen 51,06 ja Topias Lönnmark 55,92.

MAINOS

– Tuo oli ehkä oma ennätysheittoni, mietti Vedon E-pojissa pelaava tuore maailmanmestari.

Naisissa käytiin tasainen kilpa. Karsinnan voittaneen Neea Rannanpään finaaliheitto ylsi 48,90 metriin. Ladypesistä harrastavan Karoliina Tamminen oli sekä karsinnan että finaalin toinen, finaalissa pallo lensi 54,88. Rannanpään joukkuekaveri Vedon B-tytöistä, Sanni Kangasniemi, kiskaisi maailmanmestariksi 56,86 metriä kantaneella siivullaan.

– Tarpeeksi kyykkyä, keskivartalon kiertoa ja raivoheitto, valotti mestari heittotekniikkaansa.

Miesten finaalikolmikossa oli tekijämiehiä, sillä kirkkaimmasta mitalista taistelivat Superpesis-joukkueen Elmeri Anttila, Lauri Vihriälä ja Laurin velipoika Mikko. ”Late” pesi joukkuekaverinsa heittämällä pallon 87,25 metrin kohdalle.

– Tärkeintä oli voittaa ”Mittu”, virnisti Lauri ja mietti, että hänellä tai Mikko Kanalalla on Vedon Superpesis-miehistä kovin heittokäsi.

– Pienillä marginaaleilla mennään.

Festariviikolla ratkaistaan myös räpylänheiton maailmanmestaruus. Karsinnat ja finaali järjestetään festivaalien päätöspäivänä eli ensi sunnuntaina.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät