1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Vauhti päällä Vaaran askelmilla

Vimpelissä järjestettiin historian ensimmäiset porrasjuoksun SM-kilpailut, joissa kisattiin seitsemässä henkilökohtaisessa sarjassa ja joukkuekisassa. 400-metrisillä, Lakeaharjun rinteeseen rakennetuilla Vaaran askelmat -nimisillä kuntoportailla kiireisintä vauhtia piti miesten yleisen sarjan Antti Hakala, joka käytti kahteen kierrokseen hieman yli kolme minuuttia. Naisten yleisen sarjan voittajaksi juoksi Vimpelin Anniina Heikkilä, joka pääsi tuulettamaan myös naisten joukkuekisan voittoa.

Porrasjuoksun SM-kisat kuuluivat Vimpelin Pesisfestivaalien oheistapahtumiin. Henkilökohtaisiin sarjoihin osallistui 33 eri-ikäistä kisaajaa, joista nuorin oli vastikään neljä vuotta täyttänyt Niilo Hänninen. Hän kiipesi portaita yhdessä isänsä kanssa. Joukkuekisaan käytiin kolmihenkisin joukkuein. Paremmuus ratkottiin henkilökohtaisen kilpailun tulosten perusteella.

MAINOS

Hurja tulostaso

Miesten yleisen sarjan voittotaisto käytiin kauhavalaisen Arto Laakson ja kortesjärveläisen Antti Hakalan kesken. Laakso tikkasi ensimmäisen nousunsa alkumatkan huimaa vauhtia ja kellotti lopulta ajan 1.36,8. Hakala kipaisi ensimmäisen kierroksen aikaan 1.35,1. Toisella kierroksella kortesjärveläinen hurjasteli ajan 1.28,6. Laakso totesi kisan jälkeen tulleensa avauskierroksen kovaa ja hyytyneensä lopussa, yhteisajan ollessa 3.17,3. Suunnistusta harrastava Hakala kertoo miettineensä, että jos on lähiseudulla kisojen aikaan, myös osallistuu niihin.

– Ei kai muuta voi lähteä kuin voittamaan. Porrastreenit ovat jääneet hyvin vähälle. Viime viikolla kävin Vaasassa juoksemassa, hän tuumasi kisan jälkeen.

Arto Laakso kertoi puolestaan käyvänsä juoksemassa kuntoportaissa noin kuukauden välein. Hän on juossut niin Seinäjoen, Lapuan kuin Vaasankin kuntoportaissa. Pronssia miesten yleisessä sarjassa nappasi Hannu Korpi.

Vimpeli voitti

Naisten yleisen sarjan palkintosijat jaettiin Vimpelin kesken. Voittaja Anniina Heikkilä ja pronssinainen Jonna Patana asuvat Vimpelissä ja hopealle spurtannut Eveliina Suokonautio on puolestaan Espoossa asuva vimpeliläislähtöinen kisaaja. Heikkilä kertoi lähteneensä kisaan sillä mielellä, että haluaa verrata, miten pärjää muille.

– Harrastan ensimmäistä vuottani polkujuoksua, joka antaa tavallista juoksua paremman pohjan porrasjuoksulle. Ensimmäisen kierroksen alun vedin hirveää vauhtia. Toisella kierroksella aloitin hitaammin, kiihdytin ja kaaduin ja lensin kuperkeikkaa. Tämä oli mukava tapahtuma, oli urheilujuhlan tuntua!

Voittoajakseen Anniina Heikkilä kellotti 5.07,2.

Naisten yleisessä sarjassa mitalit jaettiin Anniina Heikkilän (kesk.), Elina Suokonaution (vas.) ja Jonna Patanan kesken.

Heikkilä, Patana ja Sini Ylitalo muodostivat Pesis-Ladyt-nimisen joukkueen. Ja kuten arvata saattaa, kolmikko pelaa Vimpelissä ladypesistä. Miesten joukkuetuloksissa paras oli veteliläinen Team Björkbacka. Joukkueen muodostivat Kasper, Tuomas ja Elias Björkbacka.

16-vuotiaiden tyttöjen suomenmestaruus meni Tara Ryhäselle yhteisajalla 5.58,4. 16-vuotiaiden poikien ykkönen oli Kasper Björkbacka 3.24,6. Esko Hyyppä voitti 65-vuotiaiden miesten sarjan ajalla 5.25,6. Perhon Kirin Merja Honkonen-Pohjonen kellotti ajakseen 5.15,6. Miesten vastaavassa sarjassa ykkönen oli Ari Korolainen ajalla 4.13,9.

Kisojen järjestelyistä vastannut Mikko Liikala totesi kisojen jälkeen, että Lakeaharjulle saatiin hyvät kisat, mutta hän ei voi olla tyytyväinen osallistujamäärään. Yleisöä oli saapunut mukavasti kannustamaan kisaajia niin matkan varrelle kuin maalialueellekin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät