24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Jäätelökesä tuli Lappajärvelle

Lappajärvellä on saatu viettää sananmukaisesti jäätelökesää. Lappajärven Veikot on perustanut Nissiin, Liikemaneesin edustalle jäätelökioskin. Myynti starttasi kesäkuun alussa ja jatkuu elokuun puoleenväliin. LaVe työllistää kioskin kautta kahdeksan lappajärveläisnuorta.

Viileä kesäherkku on tehnyt kauppansa ja helteisimmillä keleillä väkeä on riittänyt jonoksi asti. Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä sanoo seuran miettineen tulopuolta ja lähteneen kokeilemaan jäätelökioskin pitämistä. Positiivisia kommentteja kuultiin jo ennen kuin myyntityö ehti alkaa.

MAINOS

– Jäätelökioskia on kaivattu tänne. Hyvä asia on myös nuorten työllistäminen. Veikoilla on ollut useamman vuoden ajan myös Kärrin kioski Ylipäässä.

Makea kesätyö

Siiri Korrilla, Ava Santalalla ja kuudella muulla lappajärveläisnuorella on kunnan makein kesätyö – ainakin Siirin ja Avan mielestä. Nuoret tekevät 4–5 tunnin työvuoroja. Kesäkuussa, kun työntekijöitä oli vähemmän, oli Avan mukaan myös koko päivän kestäneitä työvuoroja.

–Jos ensimmäinen työvuoro alkaa kahdeltatoista, tullaan paikalle puolta tuntia aikaisemmin ja tehdään valmistelut. Kun kioski menee kiinni iltakahdeksalta, tehdään vielä loppusiivous ja päästään kotiin puoli yhdeksältä, valottaa Ava.

15-vuotias kaksikko kertoo, että jäätelökioskista on kuultu pääosin myönteistä palautetta.

Suolainen kinuski-brownie viilensi toimittajan työrupeamaa mukavalla tavalla.

Lappajärven Veikkojen jäätelökioskilla asiakkaiden suosikkimaut vaihtelevat päivittäin. Jutuntekopäivänä, torstain hellepäivänä, mangomeloni oli suosituin.

 – Rommirusina on vähän vanhempien asiakkaiden mieleen. Lapset tykkäävät Sateenkaaresta ja kaikenikäiset Oreosta, summaavat Siiri ja Ava.

Sorbetteja myydään Lappajärven jäätelökioskilla jäätelöitä vähemmän. On myös jäätelömaku tai pari, jotka eivät ole saaneet suosiota kioskin asiakkaiden keskuudessa.

Entä mistä jäätelökioskin kesätyöntekijät pitävät itse? Siiri kertoo pitäneensä Oreo-mausta pikkutytöstä lähtien. Myös salmiakki ja raikas päärynä maistuvat. Avakin liputtaa Oreon puolesta.

Suosikit pitävät pintansa

Jäätelöostoksille saapuu sekä paikkakuntalaisia, kesäasukkaita että ohikulkijoita. Lappajärveläinen Heidi Ojala sanoo olevansa konservatiivinen jäätelömakujen suhteen. Tutut ja perinteiset vanilja, suklaa ja mansikka ovat mieluisia. Oreo-maun hän kertoo löytäneensä muutama vuosi sitten.

– Meillä tykätään myös lakritsista ja salmiakista – turkinpippureista ja muista, hän kertoo.

Omien laskujensa mukaan Heidi Ojala on asioinut LaVe:n jäätelökioskilla kolme tai neljä kertaa.

Kseniia Pekacheva, Olavi Savela ja Timo Savela vierailivat ensi kertaa Lappajärven Veikkojen jäätelökioskilla. He olivat tyytyväisiä hellepäivän herkkuihin.

Piikkiöstä kesänviettoon Lappajärvelle saapuneet Timo Savela, Kseniia Pekacheva ja nelivuotias Olavi-poika. Jäätelön ohella perheen kesäherkkuihin kuuluvat mansikat ja kirsikat. Kotikulmilla jäätelöä ostetaan myös jäätelöautosta. Perhe vieraili torstaina Veikkojen jäätelökioskilla ensimmäistä kertaa. Isä-Timo valitsi mangomelonin, äiti-Kseniia luotti sorbettiin. Olavi-poika innostui Sateenkaaren väreistä ja myös mausta.

– Hellepäivänä sorbetti on paras, se ei ole makea. Tykkäsin aikaisemmin rommirusinasta, jota sai jäätelökioskilta, Kseniia Pekacheva miettii.

Timo Savelalle maistuu myös suolainen kinuski -jäätelö.

Perheen loma-aika kuluu Lappajärvellä mökkeillen ja rannalla aikaa viettäen. Timo Savela on myös ehtinyt golf-viheriölle. Suppailu on perheen uusin kesäharrastus, josta myös Olavi on innostunut.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät