Suninsalmi Soi kiinnostavan kattauksen lähimusiikkia huipputunnelmissa

1613
Housebandin ja järjestäjien puolesta Heikki Jokiaho, Pertti Ojala ja Aleksi Pihlaja toivovat yleisön jälleen suuntaavan Suninsalmi Soi -tapahtumaan lauantaina 30.7. Maksuttomaan musiikkitapahtumaan on lupa tulla rennolla fiiliksellä vaikka picnic -tunnelmissa!
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuudetta kertaa Lehtimäen Suninsalmen satama-alueella nykymuotoisena järjestettävä Suninsalmi Soi -tapahtuma tarjoilee yleisölle laajan kattauksen lähellä tuotettua musiikkia.

Samalla tapahtumalle lanseerataan aivan uusi ja ainutlaatuinen slogan, Lähimusiikin festivaali! – Lähimusiikista puhutaan nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa, vaikka jo pitkään on korostettu monia muita lähellä tuotettuja asioita laidasta laitaan, sanoo Heikki Jokiaho, toinen tapahtuman järjestäjistä.

MAINOS
Yksi illan odotetuimpia esiintyjiä on tänäkin vuonna Antti Tammilehto, joka esiintyy yhdessä Esa Haapajoen ja Urmas Niemen kanssa.

Tapahtuma järjestetään heinäkuun viimeisenä lauantaina 30.7. ja tapahtuma-aika on kello 18-01. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Iltaa ovat tukemassa Lehtimäen Osuuspankki ja Alajärven kaupunki Moision rahaston kautta.

Illan solisteja säestävä houseband on tänä kesänä Ziggy Beat Band suoraan Pohjois-Jamaikalta Runaway Bayn kaupungista. Bändissä soittavat aikaisemmistakin ”Beatin suvun” housebandeista tutut soittajat Usafa Beat (Aleksi Pihlaja), Ziggy Beat (Heikki Jokiaho), Usain Beat (Pertti Ojala) ja Merlene Beat (Sonja Mattila).

– Idea siitä, että houseband saapuu aina eri puolilta maailmaa, syntyi joskus alkuaikoina housebandin harjoituksissa. Nauroimme sitä, että lukuisien biisien nuoteissa oli merkintä ”beat” ja aloimme miettiä, kenestä Beatista on kyse?

– Silloin totesimme, että se on amerikkalainen Bob Beat, ja niin meistä tuli Bob Beat bänd. Koska Beatin musiikkisuku vaikuttaa laajalle levinneeltä, on houseband ollut sittemmin mm. Rutger Beat Band Saksasta ja Igor Beat Band Siperiasta. Bändi luonnollisesti pukeutuu teeman mukaisesti ja ainakin meillä itsellämme on aina hauskaa, Jokiaho sekä toinen järjestäjä Pertti Ojala vakuuttavat.

Jos on housebandillä ollut hauskaa, niin myös yleisö on viihtynyt, sillä useisiin satoihin kohonneet yleisömäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja kun yleisöltä on kysytty syytä tulla tapahtumaan, nousee musiikin rinnalla vahvasti esille tapahtuman tunnelma.

Suninsalmi Soissa on rentoa, sinne voi ja kannattaa tulla oman retkituolin tai viltin kanssa, pakata eväskori mukaan ja nauttia tunnelmasta koko pitkä ilta ja yö!

Jotain maagista tapahtumassa täytyy olla myös esiintyjien mielestä, sillä heitä ei tapahtumaan ole tarvinnut kysellä, vaikka kaikki tekevät hommaa talkoohengessä. Tämän kesän tapahtumaan ohjelma oli kokonaisuudessaan valmis tammikuun puolivälissä.

Osa muusikoista ahkeroi illan aikana myös useammassa kokoonpanossa. Ennätyksen tässä on tainnut tehdä housebandin kitaristi Aleksi Pihlaja, joka yhtenä kesänä oli mukana kaikkiaan viidessä eri kokoonpanossa!

Viisi uutta esiintyjää – Antti Tammilehto jälleen mukana!

Sunisalmi Soissa lavalle pyritään saamaan aina myös sellaisia esiintyjiä, joita siellä ei ennen ole nähty. Tänä vuonna uusia on kaikkiaan viisi, esimerkiksi molemmat housebandin solistit.

Ohjelma alkaa iltakuudelta Cembalon tahdeissa. Se on monipuolinen ja tyylitajuinen pitkänlinjan muusikoista koostuva orkesteri. Yhtye tarjoaa ikivihreää sekä uudempaa tanssimusiikkia tuoreilla sovituksilla.

Ohjelma alkaa iltakuudelta Cembalon tahdeissa. Se on monipuolinen ja tyylitajuinen pitkänlinjan muusikoista koostuva orkesteri. Yhtye tarjoaa ikivihreää sekä uudempaa tanssimusiikkia tuoreilla sovituksilla. Kokoonpanossa soittavat Arto Ala-Vannesluoma, Jaakko Kärki, Kristian Sironen, Mikko Mäkiranta ja Teuvo Viitasaari.

Varttia vaille seitsemän kuullaan huippulahjakasta ähtäriläistä kitaristia Aatos Vesalaa, joka esittää laulaen ja soittaen niin omia biisejään kuin myös covereita!

Puoli kahdeksalta jatkaa J&CoDuo Ähtäristä. Duossa kuullaan Jorma Lampilaa ja Johanna Lampilaa.  Duon genre on melodisia pop-rockballadeja 70-luvulta 2000-luvulle. Illan setissä on mukana myös omia kappaleita.

Kello 20.15 ja 21 lavalla on houseband, jonka ensimmäinen solisti on pitkän linjan musiikin sekä musiikkiteatterin harrastaja Ville Kuuppelomäki, joka esittää suomipoppia Irwinistä Jani Wikholmiin! Lehtimäkeläinen Sanna Salo esittää housebandin solistina soulvaikutteista englanninkielistä popmusiikkia.

Puoli kymmeneltä Antti Tammilehto saapuu Suninsalmelle tutun kokoonpanonsa Urmas Niemen ja Esa Haapajoen kanssa. Antti ei ole jättänyt yhtään Suninsalmi Soi tapahtumaa väliin, eikä siis petä yleisön odotuksia tänäkään kesänä!

Illan hämärtyessä kello 22.15 kuullaan Matkalaukkumiehiä. Bändin musiikki on kitaravetoista suomenkielistä pop-rockia. Pääosa ohjelmistosta on omaa materiaalia. Kokoonpanossa soittavat Tommi Vainio, Tero Kalliomaa, Ville Matintupa ja Jari Erkkilä.

Illan päättää juhlakokoonpanolla CC/RC. Kyseessä on Creedence Clearwater Revival musiikkia soittava bändi. Bändi on tehnyt biiseistä hieman oman näköisiään, alkuperäistä kunnioittaen. Bändin perusjäsenet ovat Pertti Ojala, Marko Jylhä, Aleksi Pihlaja ja Taija Kaukola. Vahvistuksena heidän kanssaan lavalle hyppää Mika Parkkima, Jenni Isoaho ja Jemina Jylhä.

https://www.facebook.com/events/3210133219242788

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa