-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Korsukuoro esitti parastaan

Alajärven Korsukuoro lauloi uljaasti, herkästi ja yleisön sydämet sulattaen Luoma-ahon kylätalolla vietetyssä 25-vuotisjuhlakonsertissaan. Kuoronjohtaja Ismo Pitkänen oli loihtinut juhlivasta kuorosta ylivertaisen esityksen, jossa liikuttiin tunnelmasta toiseen ja päästiin myös yhteislaulun makuun. Kuoroa säesti Marja Toivonen hanurilla.

Kuoron historia juontaa juurensa vuoteen 1997. Kauppias Väinö Pitkänen otti yhteyttä Eero Korkia-ahoon, että Rokulipäivillä olisi mahdollista esittää sota-ajan lauluja. Alkuvaiheessa laulajia oli kymmenen. 92-vuotias Korkia-aho on edelleen mukana laulajien rivistössä ja kuoron kunniapuheenjohtaja.

Sota-ajan laulut -nimen saaneessa konsertissa kuultiin monta ikimuistoista kappaletta. Evakon laulun soolo-osuuden esittäneen Taito Saarisen tulkinta sai silmäkulmat kostumaan. Myös Veteraanin iltahuuto kuultiin, ja se soi pehmeästi ja samalla ylväästi. Iso Iita sai puolestaan yleisön puhkeamaan aplodeihin. Kappaleiden välissä kuultiin juontajana toimineen Sauli Ahopellon tarinoita sekä rintamalta että kotirintamalta.

MAINOS

Konsertissa kuultiin, että sota-ajan laulut ovat muutakin kuin sotimista ja marssimusiikkia. Korsukuoronkin ohjelmistoon kuuluu Iso Iitan tapaista reippaampaa poljentoa. Juhlakonsertissa kuultiin kuoron ohjelmistoon kuuluvia hieman uudempiakin teoksia, kuten Jukka Kuoppamäen säveltämä Sininen ja valkoinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät