Korsukuoro esitti parastaan

Korsukuoron 25-vuotisjuhlakonsertti oli menestys. Kuoro lauloi itsensä yleisön sydämiin Luoma-ahon kylätalolla. Kuva: Markku Harju
Korsukuoron 25-vuotisjuhlakonsertti oli menestys. Kuoro lauloi itsensä yleisön sydämiin Luoma-ahon kylätalolla. Kuva: Markku Harju
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Korsukuoro lauloi uljaasti, herkästi ja yleisön sydämet sulattaen Luoma-ahon kylätalolla vietetyssä 25-vuotisjuhlakonsertissaan. Kuoronjohtaja Ismo Pitkänen oli loihtinut juhlivasta kuorosta ylivertaisen esityksen, jossa liikuttiin tunnelmasta toiseen ja päästiin myös yhteislaulun makuun. Kuoroa säesti Marja Toivonen hanurilla.

Kuoron historia juontaa juurensa vuoteen 1997. Kauppias Väinö Pitkänen otti yhteyttä Eero Korkia-ahoon, että Rokulipäivillä olisi mahdollista esittää sota-ajan lauluja. Alkuvaiheessa laulajia oli kymmenen. 92-vuotias Korkia-aho on edelleen mukana laulajien rivistössä ja kuoron kunniapuheenjohtaja.

MAINOS

Sota-ajan laulut -nimen saaneessa konsertissa kuultiin monta ikimuistoista kappaletta. Evakon laulun soolo-osuuden esittäneen Taito Saarisen tulkinta sai silmäkulmat kostumaan. Myös Veteraanin iltahuuto kuultiin, ja se soi pehmeästi ja samalla ylväästi. Iso Iita sai puolestaan yleisön puhkeamaan aplodeihin. Kappaleiden välissä kuultiin juontajana toimineen Sauli Ahopellon tarinoita sekä rintamalta että kotirintamalta.

Konsertissa kuultiin, että sota-ajan laulut ovat muutakin kuin sotimista ja marssimusiikkia. Korsukuoronkin ohjelmistoon kuuluu Iso Iitan tapaista reippaampaa poljentoa. Juhlakonsertissa kuultiin kuoron ohjelmistoon kuuluvia hieman uudempiakin teoksia, kuten Jukka Kuoppamäen säveltämä Sininen ja valkoinen.

MAINOS
Edellinen artikkeliTäydellinen lauantai riemastuttaa
Seuraava artikkeliMansikka pitää pintansa