-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Kylänraitilla kuhinaa markkinalauantaina

Sääksjärven markkinoiden vetovoima oli lähes entisellään, kun koronakesien jälkeen päästiin markkinatunnelmaan. Tänä vuonna järjestelyistä vastasi Sääksjärven nuorisoseuran toimijat, yhteistyökumppaninaan aiemmissa markkinajärjestelyissä kokemusta hankkineen Sääksjärven Kyläseuran väki.

Nuorisoseurantalon sisällä ja sen pihapiirissä myytiin tuttuja markkina-artikkeleita. 21:ssä eri myyntipisteessä oli  tarjolla käsitöitä, vaatteita, villasukkia, koreja, metrilakua ja hattaraa, puutuotteita ja villasukkia. Vatsantäytettäkin löytyi, kuinkas muuten. Mikä oli kuulumisia päivittäessä kahvikupposen tai lettuannoksen äärellä.

MAINOS
Käsityöntaitajia oli liikkeellä markkinoilla. Villasukkia tarvittaneen taas syksyllä ja talvella.

Kirppispöydiltä lähti uusien omistajien mukaan monenlaista tavaraa. Nuorisoseuran puheenjohtaja Marko Aho oli tyytyväinen siihen, että paikalle saatiin yllättävän paljon myyjiä. Määrä yllätti positiivisesti siitäkin syystä, että lähiseudulla oli tarjolla vastaavansorttisia tapahtumia.

– Ensimmäiset myyjät olivat paikalla jo puoli kahdeksalta. Markkinavieraita oli löytänyt paikalle jo heti kymmeneltä, kun markkinat avautuivat.

Monenlaista mukavaa

Sääksjärvelle tultiin tapaamaan tuttuja. Tuija Ahvenkoski-Aho sanoo, että kylän markkinoilla tapaa joka kerta sellaisia tuttuja, jotka asuvat muualla.

– Kiva, kun markkinat järjestettiin koronavuosien jälkeen. Kun kylällä järjestetään jotakin, olisi hyvä, että ihmiset lähtevät – ja lähtisivät – tapahtumiin. Jos osallistujia ei ole, tapahtumia ei järjestetä.

Ahvenkoski-Aho arveli, että hänen mukaansa lähtee heräteostoksia. Markkinapäivän huipennus oli vielä odottamassa: Maritzan tahdittamat markkinatanssit.

– Pitää lähteä katsomaan, mitä tapahtuu.

Hertta ja Hilla Saari laittoivat myyntipöydän ja pelipisteen pystyyn nuorisoseurantalon saliin.

Nuorimpiin markkinamyyjiin kuuluivat Saaren siskokset Hertta ja Hilla. 10- ja 12-vuotiailla Ylöjärven neidoilla on äidinpuoleiset juuret Sääksjärvellä ja paikka heille tuttu. Tytöt olivat tehneet markkinoita silmällä pitäen Hama-helmistä jääkaappimagneetteja ja kirjanmerkkejä. Tytöt olivat kehitelleet nuorisoseurantalon nurkkaan pallonheittokisan ja arpojakin oli myynnissä – samoin esimerkiksi tarrasetteja ja monia muita etenkin tytöille sopivia markkinatuotteita.

– Kauppa on käynnistynyt vähän hitaasti. Mutta varmasti tulee ostajia, Hilla uskoi.

Hertta kertoi tyttöjen miettineen, että jos he tekisivät myyntijulisteen. Eikä aikaakaan, kun se oli valmis ja sitä oltiin kiikuttamassa markkinakansan nähtäville.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät