11.3 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

Pohjanmaan pikavuoro päättyy

Vuodesta 1988 lähtien liikennöidyn Pohjanmaan pikavuoron viimeiset vuorot ajetaan tänään. Vetelin Räyringissä toimivan Linja-autoliikenne O. A. Aho joutui luopumaan pikavuorosta kannattamattomuuden takia. Kokkolasta Vetelin, Vimpelin, Alajärven, Kuortaneen, Alavuden, Virtain, Ruoveden ja Oriveden kautta Tampereelle ja takaisin kulkenut pikavuoro liikennöi perjantaisin ja sunnuntaisin.

Sunnuntaina ajetaan vielä paluuvuoro, joka lähtee Tampereen linja-autoasemalta kello 20.

Vuoron lopettamisen taustalla ovat nopeasti kohonneet kustannukset. Pohjanmaan pikavuoro oli yksi maamme pisimmistä reittiliikenteen linjoista. Aikaisemmin reitti kulki Kokkolasta Helsinkiin saakka, mutta keväästä 2019 lähtien päätepysäkki sijaitsi Tampereella. Viime aikoina pikavuoron matkustajamääriin onvaikuttanut linja-autovuorojen lisääminen Etelä-Pohjanmaan kunnista Seinäjoelle ja Seinäjoelta lähteville junayhteyksille.

MAINOS

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät