Pohjanmaan pikavuoro päättyy

Linja-autoliikenne O. A. Ahon Pohjanmaan pikavuoron liikennöinti ei jatku enää elokuussa.
Linja-autoliikenne O. A. Ahon Pohjanmaan pikavuoron liikennöinti ei jatku enää elokuussa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vuodesta 1988 lähtien liikennöidyn Pohjanmaan pikavuoron viimeiset vuorot ajetaan tänään. Vetelin Räyringissä toimivan Linja-autoliikenne O. A. Aho joutui luopumaan pikavuorosta kannattamattomuuden takia. Kokkolasta Vetelin, Vimpelin, Alajärven, Kuortaneen, Alavuden, Virtain, Ruoveden ja Oriveden kautta Tampereelle ja takaisin kulkenut pikavuoro liikennöi perjantaisin ja sunnuntaisin.

Sunnuntaina ajetaan vielä paluuvuoro, joka lähtee Tampereen linja-autoasemalta kello 20.

MAINOS

Vuoron lopettamisen taustalla ovat nopeasti kohonneet kustannukset. Pohjanmaan pikavuoro oli yksi maamme pisimmistä reittiliikenteen linjoista. Aikaisemmin reitti kulki Kokkolasta Helsinkiin saakka, mutta keväästä 2019 lähtien päätepysäkki sijaitsi Tampereella. Viime aikoina pikavuoron matkustajamääriin onvaikuttanut linja-autovuorojen lisääminen Etelä-Pohjanmaan kunnista Seinäjoelle ja Seinäjoelta lähteville junayhteyksille.

MAINOS
Edellinen artikkeliKylänraitilla kuhinaa markkinalauantaina
Seuraava artikkeliKarvala juhli komeasti