-9.1 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024

Ankkurien yleisurheilijat Sisuhuipentumassa – Hanna ja Sara mestareiksi

Alajärven Ankkurien sisuikäiset yleisurheilijat kisasivat upeasti Etelä-Pohjanmaan piirin sisuhuipentumassa 30.-31.7. Kuortaneen keskusurheilukentällä, missä kaikkiaan 358 nuorta urheilijaa tavoitteli piirinmestaruusmitaleita ja sisupisteitä.

Suurimman mitalisaaliin keräsi viime vuoden tapaan Hanna Siirilä, joka voitti T13-sarjan kuulan, kiekon ja moukarin sekä tuli kolmanneksi keihäässä. Kuva Jani Vuorela.

Mainiossa kesäsäässä kisanneet 16 ankkurilaista toivat kaikkiaan 17 mitalia ja lisäksi yhdeksän sisupistesijoitusta (4.-6.). Kovatasoisissa kilpailuissa he tehtailivat myös 21 omaa ennätystä.

Suurimman mitalisaaliin keräsi viime vuoden tapaan Hanna Siirilä, joka voitti T13-sarjan kuulan, kiekon ja moukarin sekä tuli kolmanneksi keihäässä. Samalla Hanna kohensi nimissään olleita seuraennätyksiä sekä kiekossa (37,39 m) että moukarissa (45,04 m).

Sara Vuorela nappasi Ankkureille neljännen kultamitalin parantaen samalla ennätystään T15-sarjan keihäässä. Kuva Jani Vuorela.

Moukaritulos on myös ikäsarjan kotimainen kärkitulos! Sara Vuorela nappasi Ankkureille neljännen kultamitalin parantaen samalla omaa ennätystään T15-sarjan keihäässä lukemiin 41,88 metrin.

Sara otti hopeaa toisessa lajissaan kuulantyönnössä. Katariina Leppäaho urakoi T15-sarjassa ottaen mitalin kaikissa neljässä lajissaan: hopeaa keihäässä sekä pronssit 80 ja 300 metrin aidoissa ja pituushypyssä.

Hopeamitalin nappasi ennätystuloksillaan Elias Onditi (P11 korkeus). Kuva Jani Vuorela.

Kahteen mitaliin ylsi T13-sarjan Aada Piispanen, joka juoksi hopealle sekä 200 metrin aidoissa että 1000 metrin juoksussa. Hopeamitalin nappasivat ennätystuloksillaan Roosa Pessinen (T10 pituus), Elias Onditi (P11 korkeus) ja Emilia Santala (T11 60 m) sekä Viola Takala T15-sarjan seipäässä.

Pronssimitali ojennettiin Linnea Piispaselle hänen juostuaan ennätyksensä 1000 metrin juoksussa. Mitalistit osallistuivat myös useisiin muihin lajeihin ja toivat monta pistesijaa.

Hopeamitalin otti ennätystuloksillaan myös Roosa Pessinen (T10 pituus). Kuva Jani Vuorela.

Sisupistetiliä kartuttivat hienoilla sijoituksilla lisäksi Emmi Pitkäkangas (T15 moukari), Jenica Pessinen (T12 200 m aidat) ja Nelly Sillanpää (T12 keihäs). Viikonloppuna kisasivat mainiosti myös Jaakob Onditi (P10), Meimi Lillstrang (T10), Lumia Piispanen (T12) ja Emmi Piispanen (T15).

Hopeamitalin juoksi ennätystuloksillaan Emilia Santala (T11 60 m). Kuva Jani Vuorela.