-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Arvoesineiden ostaja kiertueella Vimpelissä

Vimpelin kylänraitin varrella, K-Market Vedon pihassa, on saattanut havaita muutaman viikon välein mustan asuntoauton kyljessään kultaisin kirjaimin “Arvokulta”. Lähdin selvittämään, mitä tämän sisältä löytyy, ja kuka tämän kaiken takana on aarteineen.

Pian käy ilmi, että autoa ohjaa itse yrityksen omistaja, Matias Kerminen, Suomen terveysmyyjät Oy:stä. Kyseessä on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen yritys, joka ostaa ja myy muun muassa kultaa, hopeaa, vanhoja rahoja, sotaesineistöä, kelloja sekä koruja. Yritys on aiemmin keskittynyt myymään terveysravintotuotteita, nyt pääpaino on arvometallin ostossa ja myynnissä. Yrityksellä on tällä hetkellä neljä kiertävää edustajaa sekä yksi kivijalkaliike Helsingissä.

MAINOS

Omaa erillistä verkkokauppaa heiltä ei löydy, vaan tuotteita myydään eteenpäin eri sivustojen ja huutokauppa-alustojen kautta, kuten esimerkiksi Tori.fi, Huuto.net ja Bukowskis.

Paikalle voi saapua ilman ajanvarausta ja maksun saa heti käteisellä.

– Kaikkea saa tulla tarjoamaan ja kysymään, Matias vastaa kysyttäessä, minkälaiset esineet kelpaavat heille.

– Jos ei ole täyttä varmuutta vaikkapa esineen valmistusmateriaalista, meillä on niiden tunnistamiseen olemassa erilaisia menetelmiä. Tällä hetkellä on käytössä happotestejä, joiden avulla voidaan selvittää esimerkiksi, onko esineessä esiintyvä valmistusmateriaali kultaa.

– Seuraavaksi apuvälineeksi odotellaan tulevaksi erityistä kulta-analysointilaitetta, jolla voidaan määritellä kätevästi ja nopeasti eri arvometalleja, Matias jatkaa.

Mielenkiintoisinta tai harvinaisinta löytöä kysyttäessä, vastaus tulee kuin kaupan tiskiltä.

– Sadan markan kultakolikko vuodelta 1926 kotikäynniltä Helsingistä, Kerminen latoo intoa silmissään.

Matias kertoo startanneensa kiertueen edellisenä päivänä tutuksi tulleen suunnitelmansa mukaan kotipaikkakunnaltaan Helsingistä. Tarkoituksena on kiertää noin 200 kilometrin säteellä Vaasasta paikkakuntia arvoaarteita etsien ja myyden.

Kiertuereittisuunnitelmat ja aikataulut laaditaan muutamaa kuukautta ennen toteutusajankohtaa, nyt kiertuesuunnitelmat on laadittu joulukuuhun saakka.

Päiväohjelmaan Kermisellä kuuluu viisi paikkakuntaa, joissa pysähdytään 1,5 tunniksi kerrallaan, siirtymiin menee noin puolisen tuntia. Kerminen on elämänsä varrella tehnyt monenlaista työtä, kyseiselle alalle hän sanoo päätyneensä sattumien kautta.

– Vuodessa asumiseen kuluu aikaa enemmän tien päällä asuntoautossa kuin omassa kodissaan Helsingissä, Kerminen naurahtaa.

– Ravintoloissa tulee syötyä matkan varrella ja fiiliksen mukaan laaditaan kiertuesuunnitelmat, hän tokaisee rennosti.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät