-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Keittiöalaan tutustuttava koulutus alkaa Alajärvellä

Keittiöala työllistää tuhansia ihmisiä Suomessa. Koronarajoitusten poistuessa uusille työntekijöille on kasvava tarve.

 Haluaisitko sinä työllistyä alalle, jolta löytyy runsaasti erilaisia työpaikkoja? Voisiko sinun työpaikka olla lounasravintolassa, suurkeittiössä, jakelukeittiössä, kahvilassa, liikenneasemalla tai vaikkapa pikaruokaravintolassa? Mietitkö, millaisia työtehtäviä ja osaamisvaatimuksia keittiöalalla on?

MAINOS

Jamin Palvelut Oy, TE-palvelut ja ELY-keskus järjestävät 10.10.–18.11. Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä Keittiöalastako minulle ammatti -koulutuksen, jossa tutustutaan keittiöalan monipuolisiin työtehtäviin, niiden osaamisvaatimuksiin sekä työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksiin.

Koulutuksen aikana käydään läpi myös ruoanvalmistuksen perusteita ja harjoitellaan valmistamaan leivontatuotteita.

Lisäksi paneudutaan elintarvikehygieniaan ja työturvallisuuteen, minkä jälkeen suoritetaan hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Koulutukseen sisältyy teoriaopetuksen lisäksi tutustumiskäyntejä, pienimuotoista käytännön harjoittelua omalla opetuskeittiöllä sekä ohjattua työssäoppimista. 

Aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäen mukaan Keittiöalastako minulle ammatti -koulutus on suunnattu kaikille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat tutustua keittiöalaan.

Opiskelijalle työvoimakoulutus on maksutonta ja sen ajalta maksetaan työttömyysetuutta sekä kulukorvausta, Riihimäki kertoo. Hakulomakkeet ja lisätietoja koulutuksista löytyy TE-palvelujen sivulta kohdasta ”haussa olevat työvoimakoulutukset”.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät