24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Kaunotar sulkee ovensa väliaikaisesti

Soinissa toimiva Kauneushoitola Kaunotar jää väliaikaiselle tauolle elokuussa. Syynkin ovat asiakkaat varmaan huomanneet, sekä Annika Pekonniemi että Tiia Viirumäki jäävät molemmat äitiyslomalle ensi kuussa.

– Hoitola suljetaan elokuussa äitiyslomiemme ajaksi. Itse palaan takaisin töihin jossain vaiheessa tammikuussa. Hyvillä mielin jäämme äitiyslomalle, vaikka minulle tilanne onkin uusi yrittäjän näkökulmasta. Kaunotar on ollut minulle kuin oma lapsi, perheen kuopus, jota on hoivattu ja kasvatettu vuosia, Annika toteaa.

MAINOS

Annika valmistuu elokuussa kosmetologiksi yrittäjän oppisopimuksella 2,5 vuoden opiskelun jälkeen. Opiskelu suoritettiin Vaasassa, mutta käytännön oppiminen tapahtui omassa hoitolassa Soinissa.

– Tiia on toiminut mentorina koko opiskeluni ajan ja hänen ohjauksessaan olen tehnyt kaikkea mitä kosmetologi työkseen tekee. Tämä on ollut hyvä vaihtoehto hankkia kosmetologin paperit työn ohessa. Kävin myös kevään aikana täyteainehoitojen peruskoulutuksen ja nämä hoidot toteutetaan injektiohoitoina hyaluronihapolla.

Tällä hetkellä Pekonniemi tekee täyteainehoitoja huulille, ja leuan kärjen muotoilua.

– Moni sekoittaa hyaluronihapon ja botuliinin keskenään ja olisi hyvin tärkeää, ettei niitä sekoitettaisi. Ne ovat erilaisia aineita ja niihin tarvitaan erilaiset koulutukset ja koulutustausta.

Huulten täytössä täyteainetta injektoidaan suunnitellusti huuliin ja huulirajaan. Näin saadaan korjattua myös mahdollista epäsymmetriaa ja samalla huulten koko kasvaa. Täyteainegeeli itsessään sisältää lidokaiini-paikallispuudutetta, lisäksi käytetään puudutevoidetta. Hoidon vaikutus on väliaikaista ja häviää vähitellen. Tänä päivänä ihmiset haluavat luonnollista lopputulosta hoidoiltaan. Hoito toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan.

Vinkkejä ehostukseen

Kaunottaren palvelut laajenevat myös lymfahoitoihin, joita varten hoitolalle on hankittu lymfabootsit.

– Lymfahoito parantaa nestekiertoa ja on palauttava. Tunnin mittainen käyttö vastaa 12 tunnin lepoa. Hoidolla saadaan keveyttä jalkoihin ja poistetaan kipua. Hoito ei laihduta, mutta laittaa nesteitä kiertämään, Tiia kertoo.

Hoitoon ei ole ikärajaa ja se sopii kaikille perusterveille. Hoidossa puetaan pitkät bootsit jalkoihin ja puristus lähtee aina jalkateristä yläreisiin saakka. Hoidon kesto on 15 minuutista tuntiin ja myös puristusvoiman saa säädettyä. Hoitoja varten tulee oma huone, jossa asiakas voi olla itsenäisesti. Lymfahoitoa voidaan antaa myös muiden hoitojen tai ripsitöiden yhteydessä lisäpalveluna.

Uutena palveluna tulee olemaan myös arki- ja juhlameikkaukset, joita Tiia tulee tekemään äitiyslomalta palattuaan ensi kesänä.

– Pidämme myös meikkaus- ja ihonhoitoiltoja, joissa annetaan opastusta ihan arkimeikin tekemiseen ja perusihonhoitoon. Näitä kysytään meiltä paljon.

Uusiin tiloihin

Uusien palveluiden ottamisen valikoimaan mahdollistaa uusi hoitolatila, jonne Kaunotar siirtyy ensi vuonna. Hoitola tulee jatkossa palvelemaan asiakkaitaan samassa rakennuksessa, entisissä Kuntokulman tiloissa ja hoitolatilat tuplaantuvat.

– Jatkossa käytössä on neljä hoitolahuonetta, sekä erillinen odotustila. Tilat remontoidaan kokonaan ennen avaamista. Suuremmat tilat tulevat tarjoamaan asiakkaille ja kaikille hoidoille enemmän yksityisyyttä omien hoitopisteiden myötä.

Vaikka hoitolan palvelut laajenevat tulevaisuudessa, on naisilla edelleen omat punaiset lankansa. Annikalle se on ripsipidennysten tekeminen, jolla aloitettiin työt kymmenen vuotta sitten, ja Tiialla kasvohoidot ja hieronnat, joita hän on tehnyt kosmetologina nyt kuusi vuotta.

– Meiltä jää nyt äitiyslomien myötä noin 150 vakituista asiakasta ilman ripsipalveluita. Huutava pula on etenkin taitavista ripsiteknikoista, heille löytyisi varmasti töitä. Kysyntä ylittää tarjonnan monella paikkakunnalla. Pidennyksiä käyttävien asiakkaiden määrä on suuri, ja sesonkien tuomaan lisäkysyntään ei pystytä tällä hetkellä edes meillä vastaamaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät