13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Vehu-patikka tutustuttaa kuntoilijat rengasreittiin Arpaisille!

Vehun Maa- ja kotitalousseura järjestää lauantaina 13.8. ensimmäisen Vehu-patikan, joka tutustuttaa mukaan lähtevät parin viime vuoden aikana kunnostettuun ja viitoitettuun rengasreittiin Vehulta Arpaisille!

Reitti kuuluu Kuuden tähden reitistöön ja sen kuntoon saattamista ovat parin vuoden ajan urakoineet maa-ja kotitalousseuran väki yhdessä Nature Paavolan kanssa. Patikkatapahtumaa on tukemassa Alajärven Osuuspankki.

MAINOS
Patikkapolku Vehulta Arpaisille kulkee aivan eri suunnassa, kuin monien tuntema Arpaisten vaelluksen reitti. Tämäkin reitti sopii hyvin myös maastopyöräilijöille ja talvella siinä on ollut perinteisen latu!

Mittaa rengasreitillä Vehulta Arpaisille on kaikkiaan noin 20 kilometriä, mutta tarjolla on myös lyhyempiä vaihtoehtoja kolmen kilometrin perhelenkistä kymmenen kilometrin Ulvon lenkkiin – mutta jokainen voi vapaasti valita haluamiaan muitakin matkoja yksinkertaisesti vain kääntymällä takaisin siitä kohdasta, josta patikkamatka tulee omalle kropalle sopivaksi!

Patikkaan lähdetään Vehu-talon pihasta aamulla kello 9-10 välillä ja osallistuminen maksaa kympin. Maksulla saa tarjoilut reitiltä palattuaan kello 15 saakka ja osallistuu arvontaan. Reitille lähdetään Vehu-talolta noin 200 metrin päästä ja lyhimmässä lenkissä, kuten myös Ulvon lenkissä, osa matkasta tehdään maantien laidassa.

– Toki maantielle ei ole pakko mennä, vaan voi palata takaisin patikkapolkua pitkin, kertovat patikkaa puuhaamassa olleen Vehun maa- ja kotitalousseuran johtokunnan Maija ja Tapio Rannila sekä Auvo Rannila ja muistuttavat, että reitin voi kävelyn sijasta myös pyöräillä! Reitti sopii erinomaisesti maastopyöräilyyn.

Koko 20 kilometrin lenkkiä patikassa tarpomaan lähtevät voivat Arpaisilla tai sen läheisellä Hirvilammella syödä eväänsä tulipaikoilla, ja muutenkin reitille kannattaa varustautua omin eväin ja juomin. takaisin palatessa Vehu-talolla on järjestettyä tarjoilua.

Arpaisten kämpälle reitti menee aivan eri suunnasta, kuin kaikkien kuntoilijoiden tuntema reitti Soinin keskustasta Arpaisille. Tarjolla on suomaisemaa ja osin varsin tasaista taivalta, mutta Leppäkankaan suunnalla on tarjolla myös mäkiä. Silti reitti ei ole vaikea.

– Meillä oli reitillä talvella perinteisen hiihtolatukin ja nuo mäet olivat hiihtäenkin oikein mukavia ja loivia laskea, Tapio Rannila kertoo.

Ladun ylläpitoon saatiin viime talvena polttoainekuluihin avustusta Soinin kunnalta ja toivottavasti näin on jatkossakin, jos lumisia talvia riittää.

Tapahtumat Vehulla eivät pääty patikkaan, vaan jo 4.9. Vehu-talolla vietetään Soinin kylien välistä kisailua. 11.9. onkin sitten luvassa kesän toinen konsertti, jossa talolle saapuu Marita Taavitsainen! Kannattaa siis lähteä paikalle kauempaakin.

Vehu-talon kunnostustöitä on tarkoitus jatkaa ensi kesänä ravintola- ja keittiötilojen sekä eteisen ikkunoiden uusimisella. Rahoitusta tähän on haettu Kotiseutuliitolta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät