1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lämmin viikonloppu ja yleisötapahtumat pitivät poliisin kiireisenä Pohjanmaalla

Viikonloppuna poliisi hoiti Pohjanmaalla kaikkiaan 682 poliisitehtävää. Vilkkainta oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin erityisesti Etelä-Pohjanmaan alueella yleisötapahtumat työllistivät poliisia.

Poliisia työllistivät erityisesti päihtyneet henkilöt ja erilaiset häiriötehtävät varsinkin yleisötapahtumissa. Näistä kesätapahtumista on kirjattu yhteensä seitsemän pahoinpitelyilmoitusta, jotka ovat tapahtuneet tapahtuma-alueella tai sen läheisyydessä.

MAINOS

Seinäjoen Solarsound yleisötapahtuman läheisyydessä oli sen verran häiriö-, juopumus- ja liikennetehtäviä, että poliisi joutui laajentamaan yleisötilaisuuspaikan läheisyydessä olleita teiden sulkupaikkoja.

Lämmin kesäinen viikonloppu näkyi muutenkin päihtymyksen vuoksi kiinniotettujen määrässä. Viikonloppuna päihtymyksen vuoksi oli kiinniotettuna kaikkiaan 60 henkilöä. Rikosperusteisesti kiinniotettuina oli 20 henkilöä.

Pahoinpitelyjä viikonlopun osalta epäillään tapahtuneen kaikkiaan 18 kappaletta, joista kolme yksityisasunnossa. Rattijuoppoja tavattiin kaikkiaan 15 kappaletta, joista kuusi oli törkeitä rattijuopumuksia. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia oli kuusi kappaletta ja kaikissa tapauksissa kyse oli ylinopeuksista.

Sunnuntaina pidettiin Kauhavalla liikennejuopumusvalvontaa yleisötapahtuman paluuliikenteen osalta. Tulos oli erittäin huolestuttava, 20 puhalluskokeesta tuloksena neljä rattijuoppoa, joista yksi oli törkeä.

Kymmenen puhallutuksen osalta mittari värähti, mutta tulos oli alle rangaistavuuden rajan. Yhdeltä kuljettajalta puuttui ajo-oikeus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät